Geçici dövme çocukların kolunu yaktı

Geçici dövme çocukların kolunu yaktı
Tatil bölgelerinde yaptırılan yoğun kimyasal maddeli kına dövmeler tehlike saçıyor.

Geçici dövmelerde kullanılan kına, içindeki PPD kimyasalı nedeniyle tehlike saçıyor. En çok tatil bölgelerinde yapılan geçici dövmeler, yaptıranın hayatını kabusa çeviriyor.

Kına ile yapılan dövmeler en son Fas'a tatile giden Feeney ailesinin tatilini kabusa çevirdi.

Fas’a tatilinde Feeney ailenin iki küçük çocuğu kollarına siyah kınadan dövme istedi. Çocukların isteğini geri çevirmeyen Toni Feeney, bir dövmecide çocuklarına dövme yaptırdı. Feeney, "Çocuklardan biri Örümcek Adam ağı diğeri de ejderha dövmesi istedi. Bunun zararsız olacağını düşünüyorduk" dedi. Fakat ertesi gün, Feeney’nin çocuklarının kolları şişmeye başladı, kına dövme içerisinde bulunan PPD isimli kimyasala tepki gösteren çocuklar hastaneye kaldırıldı

.
Kına ile yapılan dövmeler Feeney ailesinin tatilini kabusa çevirdi.

GEÇİCİ DÖVME ÇOCUKLARIN VÜCUDUNU YAKTI

Facebook’tan çocuklarının fotoğrafını paylaşan Feeney, "Diğer aileleri uyarmak için bu fotoğrafları yükledim. Siyah kınadaki kimyasal oranı çok yüksek. Keşke çocuklara dövme yaptırmasaydım, şu an vücutlarında yanık oluştu ve çocukların tedavi süreci çok yavaş ilerliyor" dedi.

The Sun’a konuşan yetkililer ise, "Kına dövme ve geçici dövme adı altında yapılan dövmeler genelde çok yüksek oranda kimyasal boya ile yapılıyor. Boyanın ciltte daha uzun süre kalması için daha çok kimyasal kullanıyorlar" uyarılarında bulundu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar