Geçen yıl işkence gören yurttaşlar bu sabah evleri basılarak yeniden gözaltına alındı

Geçen yıl işkence gören yurttaşlar bu sabah evleri basılarak yeniden gözaltına alındı
Derik’in Çayköy Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl gözaltına alındıkları sırada darp edilen 4 yurttaş, bu sabah yapılan ev baskınlarında bir kez daha gözaltına alındı.

Mardin’in Derik ilçesine bağlı kırsal Çayköy (Şêba Jêr) mahallesinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında, Bedrettin Özge, Halil Bergin, Aydın Özdurak ve Nezir Demir gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen 4 kişinin, 17 Aralık 2019 tarihinde mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve ardından yaşanan çatışmalardan kaynaklı yeniden gözaltına alındıkları öğrenildi.  

İŞKENCE TESPİT EDİLMİŞ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTU

Çayköy’de 17 Aralık 2019 tarihinde yaşanan çatışmanın ardından aralarında Özge, Bergin, Özdurak ve Demir’in de olduğu 8 kişi gözaltına alınmıştı. Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nda sopayla kaba dayağa maruz bırakılan 8 kişinin hastane raporlarında darp edildikleri ortaya çıkmıştı.

Darp edilenlerden 2'si konuya dair Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvurmuş, ardından ise Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. İHD’nin hazırladığı raporda, gözaltındaki yurttaşlarda darp ve cebir izine rastlanıldığı, sopa ile kaba dayak atıldığı belirtilerek, "İşkence yapıldığına dair güçlü bir kanaat oluştu" tespiti yapılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar