Feminist Gece Yürüyüşü davasında iki kişiye takipsizlik

Feminist Gece Yürüyüşü davasında iki kişiye takipsizlik
Antalya Gece Yürüyüşü’nde darp edilerek gözaltına alınan avukat Ahmet Çevik ve üniversite öğrencisi E.K. hakkında açılan davada takipsizlik kararı verildi.

Antalya Kadın Platformu üyelerinin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin finalinde gerçekleştirmek istediği Feminist Gece Yürüyüşü, polis tarafından engellenmişti. Polis saldırısında 5 avukatın da aralarında olduğu 40 kişi darp edilerek gözaltına alınmıştı. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürülen 40 kişi, hakkında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet" suçundan işlem yapıldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Savcılık darp edilerek gözaltına alınan avukat Ahmet Çevik ve üniversite öğrencisi E.K. hakkında açılan davada takipsizlik kararı verdi.

SORUŞTURMADA TAKİPSİZLİK KARARI

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre soruşturmayı tamamlayan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 40 kişi hakkında "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma" iddiasıyla hazırladığı iddianame, Antalya 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Ayrıca savcılık, polislerin şikâyeti üzerine avukat Ahmet Çevik ve üniversite öğrencisi E.K. hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan da soruşturma başlattı. Polisler, Av. Çevik ve E.K.'in, "Görevi yaptırmamak için direnme" suçunu işleyerek, kendilerini darp ettiğini iddia etti. Savcılık, polislerin basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek tarzda yaralandıklarına dair adli raporlarının mevcut olduğunu belirtti.

 Savcı, "Şüphelilerin atılı suçu işlediklerine dair soyut iddia dışında tanık ve başkaca delil bulunamadığından hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına..." diyerek, her 2 isim hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı vererek dosyayı kapattı.

‘KOLLUĞUN KAMU OTORİTESİNİ KULLANARAK İFTİRADA BULUNMASI NE YAZIK Kİ OLAĞAN HALE GELDİ’

Av. Çevik, her yıl yapılan Feminist Gece Yürüyüşü’ne bu yıl polisin "kanunsuz emre" uyarak sert ve "yasadışı" müdahalede bulunduğunu söyledi. Av Çevik, savcının verdiği takipsizlik kararının yerinde olup, kendilerinin darp edildiğini, polisler hakkında yaptığı suç duyurusunun halen sonuçlanmadığını, bu eylemden ötürü kendisiyle birlikte 5 avukat arkadaşının da 2911 sayılı kanundan haklarında dava açıldığını söyledi. Av. Çevik, "Kolluk kuvveti tarafından anayasal haklarımızı kullanırken ve görevimizi ifa ederken iftiraya uğruyoruz. Kolluğun kamu otoritesini kullanarak iftirada bulunması ne yazık ki olağan hale geldi" dedi.

Öne Çıkanlar