Gazprom: Avrupa’ya gaz ihracatına devam ediyoruz

Gazprom: Avrupa’ya gaz ihracatına devam ediyoruz
Rus doğalgaz üreticisi Gazprom, açıklamasında Avrupalı tüketicilerin talebi üzerine Ukrayna üzerinden Avrupa’ya doğalgaz tedariğine devam ettiklerini duyurdu.

İngiliz haber ajansı Reuters’ın haberine göre, Rus doğalgaz üreticisi Gazprom Avrupalı tüketicilerin talebi üzerine Ukrayna üzerinden Avrupa’ya doğalgaz tedariğine devam ettiklerini açıkladı.

Avrupa'nın, Ukrayna'yı işgal ettiği için Rusya'ya uygulayacağını söylediği ambargoya rağmen şirket yaptığı açıklamada, "17 Nisan için doğalgaz talebinin 57 milyon metre küp" olduğunu bildirdi.

İHRACAT SON ÜÇ AYIN EN DÜŞÜK DEĞERİNDE

Bloomberg'in yaptığı bir habere göre ise, Gazprom'un birkaç gün önceki ortalama gaz ihracatı son üç aydaki en düşük değeri gördü.

Normal şartlarda şirket nisanın ilk iki haftasında dış ülkelere ortalama 407 milyon metre küp gaz ihraç ediyordu. Bu da 2021'den bu yana ihracatın yüzde 26 düştüğünü gösteriyor.

RUBLE ÜZERİNDEN TİCARET

Kremlin, Avrupa ve Amerika'nın uyguladığı yaptırımlar sebebiyle birkaç hafta önce yaptığı açıklamada doğalgaz ticaretini artık ruble üzerinden gerçekleştireceğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar