3 milyonluk hastane ihalesini ilandan sonra kurulan şirkete verdiler

3 milyonluk hastane ihalesini ilandan sonra kurulan şirkete verdiler
AKP’li Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, ihale ilanından sonra kurulan şirket için ‘Muhtemelen ihalenin de tek katılımcısı’ dedi.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yükseköğretim Kurumları’nın açtığı mal alımı ihalesi, ihale ilanından sonra kurulan şirkete verildi. Şirket, ihaleyi 3 milyon 660 bin bedelle ‘kazandı.’

Duvar’dan Hazal Ocak’ın haberine göre üniversite, 25 Ocak’ta "Adli Toksikoloji Laboratuvarı için uyuşturucu paneli kit alımı" ihalesi ilanına çıktı. İhalenin 22 Şubat’ta yapılacağı duyuruldu ancak ihale 3 Mart’a ertelendi. 3 Mart’ta gerçekleşen ihalenin yaklaşık maliyeti 3 milyon 130 bin lira olarak belirlendi.

İHALE OCAKTA AÇILDI, ŞUBATTA ŞİRKET KURULDU

İhaleyi 3 milyon 660 bin lira bedelle Next Health Medikal Sistemleri İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kazandı. Şirketle üniversite arasında 4 Nisan’da sözleşme imzalandı. Şirketin, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi kayıtları incelendiğinde 4 Şubat’ta 500 bin lira sermayeyle kurulduğu görüldü.

'REKORA İMZA ATTI ATTILAR'

AKP yönetimindeki Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Uğur Kalkan söz konusu ihaleye ilişkin, "İhale ilanı yayınladığı zaman kurulmamış olan firma 3.6 milyon liralık ihaleyi, Gaziantep Üniversitesi'nden aldı. Yani bir rekora imza atılmış oldu. İlan 25 Ocak’ta yayınlanıyor. 4 Şubat 2022 tarihinde tescil olunan ve 7 Şubat 2022'de kurulan firma bu ihaleyi yaklaşık maliyetin 530 bin lira üzerinde kazanıyor. En yüksek ve en düşük teklif veren firma kendisi olduğuna göre; muhtemelen ihalenin de tek katılımcısı" dedi.

Öne Çıkanlar