Gazetecililer yargılanıyor: 6 gazeteci haber yaptığı için bugün hakim karşısına çıkarılıyor

Gazetecililer yargılanıyor: 6 gazeteci haber yaptığı için bugün hakim karşısına çıkarılıyor
Libya’da ölen MİT mensubuyla ilgili haber nedeniyle tutuklanan 6 gazeteci hakim karşısına çıkıyor. Dava avukatı Ersöz 'Burada yapılan savunmalardan aydınlar ve halk çok ders çıkaracak' dedi.

Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin haber yaptıkları için tutuklanan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve yöneticisi Aydın Keser 4 ay sonra bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava öncesi açıklamalarda bulunan gazetecilik meslek örgütleri bu davayla gazeteciliğin bir kez daha yargılandığına dikkat çekerek basın ve ifade özgürlüğü için tüm yurttaşları bu davaya sahip çıkmaya çağırdı.

TGC: HABER YAPTIKLARI İÇİN TUTUKLANDILAR

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Sekreteri Sibel Güneş, "Ülkemizde gazetecilik son 15 yıldır ağır bir baskı altında olduğu için ne yazık ki, gazeteciler haber yaptıkları için gözaltına alınmaya, tutuklanmaya devam ediyor. 6 arkadaşımızın haber nedeniyle tutuklanması halkın haber alma hakkının bir kez daha yok sayılmasıydı. Adaletin işlemesini ve meslektaşlarımızın özgür kalmasını istiyoruz. İktidar ve muhalefete cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan 85 gazetecinin de bir an önce serbest bırakılması ve Türkiye’nin gazetecilik konusunda ayıplı ülke statüsünden çıkarılması için çağrı yapmaya devam ediyoruz" dedi.

TGS: YANLARINDA OLACAĞIZ

Cumhuriyet’e açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş da MİT mensubunun kimliğine ilişkin bilgilerin Meclis’te ve sosyal medya üzerinden yayıldığının bilinmesine rağmen gazetecilerin aylardır özgürlüklerinden mahrum bırakıldığını belirterek, "Bu yaşananlar Türkiye’de hukuk sisteminin çöktüğü anlamına gelmektedir. Meslektaşlarımız aylardır tecrit koşullarında yapılacak duruşmayı beklemekte. Bizler yarın (bugün) meslektaşlarımızın yanında olacağız, onlar özgürlüğüne kavuşana kadar hukuksuz bir biçimde tutulduklarını her platformda dile getireceğiz" dedi.

‘ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK YARGILANIYOR, AYDINLAR VE HALK ÇOK DERS ÇIKARACAK’

Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın avukatlarından Hüseyin Ersöz ise gazetecilerin tutuklu olduğu bu davanın, Türkiye’de basın özgürlüğüne "devlet bakışının" da bir yansıması olduğunu söyledi. Ersöz, "Bugün Türkiye’de örneğine çok az rastladığımız araştırmacı gazeteciliğin yargılandığına şahit olacağız. Bu yargılamada yapılan savunmalardan aydınlar ve halk çok ders çıkartacaktır. Bu sebeple yakından takip etmelerini öneririm. Bu dava Türkiye’deki basın özgürlüğüne bakış noktasında da belirleyici olacak" dedi.

Öne Çıkanlar