Gazeteci Rawin Sterk cezaevinden çıktı, kendisini destekleyen meslektaşlarına teşekkür etti

Gazeteci Rawin Sterk cezaevinden çıktı, kendisini destekleyen meslektaşlarına teşekkür etti
Rawin Sterk, Türkiye-Yunanistan sınırında mültecilerin geçişini takip ederken gözaltına alınmış ardından, tutuklanmıştı.

Rudaw TV İstanbul muhabiri Rawin Sterk, 6 aydır tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden, hakkında verilen tahliye kararının ardından serbest bırakıldı.

6 Mart'tan bu yana tutuklu olan Rawin Sterk'in bugün İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşması görüldü.

Duruşmaya SEGBİS ile Ankara'daki Sincan Cezaevi'nden katılan Rawin Sterk, "örgürtüyeliği" iddiası ile suçlanıyordu. Sterk savunmasında iddiayı reddederek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme, yurtdışına çıkış yasağı koyarak Sterk'in tahliyesine karar verdi.

Gece saat 23.30 sularında cezaevinden çıktıktan sonra Sincan Cezaevi önünde Rudaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki'ye konuşan Rawin Sterk, dosyasında tutukklanmasıne neden olacak hiçbir delil bulunmadığını, buna rağmen aylarca tutuklu kaldığını ve ilk duruşmada serbest bırakıldığını kaydetti.

Tutuklu kaldığı süre boyunca kendisine destek veren çalıştığı televizyonun yöneticilerine, iş arkadaşlarına, meslektaşlarına ve dostllarına özellikle teşekkür eden Rawin Sterk, cezaevinde çok zorlu koşullar altında 6 ay geçirdiklerini ve kısa süre sonra yeniden haber takibine dönmeyi planladığını anlattı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar