Gazeteci Mehmet Aslan’ın beraatı onandı

Gazeteci Mehmet Aslan’ın beraatı onandı
Yaptığı haberler gerekçe gösterilerek tutuklanan Mezopotamya Ajansı muhabiri Mehmet Aslan hakkında verilen beraat kararı İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "terör örgütü üyeliği" ve "kitleleri galeyana getirici/kışkırtıcı haber yapma" iddialarıyla hakkında soruşturma başlatılan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Mehmet Aslan, 9 Ocak’ta İstanbul’da evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

4 günlük gözaltının ardından tutuklanan Aslan, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü. Daha sonra hazırlanan iddianamede, Aslan'ın yaptığı haberler ve haber kaynaklarıyla yaptığı görüşmeler, ajansın abonelerine telefon bağlantısıyla yaptığı haber aktarımları da suç delili olarak lanse edilmeye çalışıldı.

Aslan, 26 Mayıs’ta İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tahliye edildi. Tutuksuz olarak yargılanan Aslan hakkında iddia makamı baraat talebinde bulundu. Aslan, 16 Aralık 2021’de görülen karar duruşmasında beraat etti.

Verilen beraat kararı ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kararın usul ve esas yönünden Anayasaya aykırı olduğu iddiasıyla İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurdu.

İtirazı 23 Haziran’da karara bağlayan 3’üncü Ceza Dairesi, kararın usul ve esas yönünden anayasaya aykırı bir tarafının olmadığına işaret ederek, "Delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu anlaşıldığından, istinaf başvurusunda bulunan Cumhuriyet Başsavcı vekillinin ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiştir" dedi.

Mahkeme, bu nedenle İstinaf başvurusunu reddederek, beraatı onadı.

Öne Çıkanlar