Gazeteci Kibriye Evren hakkında davaların birleştirmesi talebi

Gazeteci Kibriye Evren hakkında davaların birleştirmesi talebi
Gazeteci Kibriye Evren hakkında 'Örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla açılan davanın 13'üncü duruşmasında, davaların birleştirilmesi talep edildi.

Gazeteci Kibriye Evren hakkında "Örgüte üye olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın 13’üncü duruşması Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya gazeteci Evren katılmazken, avukatları Resul Tamur ve Pirozhan Karali katıldı.

Mahkeme başkanı, Evren hakkında Mersin 2’nci Ağır Mahkemesi’nde "örgüt üyesi olmak" gerekçesiyle açılan davanın iddianamesini celse arasında istediklerini ve birleştirme için iddianameyi incelediklerini söyledi. Mahkeme başkanı, iddianamedeki suçlama tarihlerinin Evren’in şu anda yargılandığı davadaki suçlamalardan daha eski olduğunu kaydetti.

BİRLEŞTİRME TALEBİ 

Avukat Resul Tamur, suçlamaların eski olduğunu, ancak Mersin’deki iddianamenin, Evren’in Diyarbakır’da yargılandığı davadan sonra hazırlandığına dikkat çekerek, iddianamenin bu davayla birleştirilmesi talebinde bulundu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti,  gazeteci Evren hakkında Mersin Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın Diyarbakır’da görülen dava dosyası ile birleştirilmesi konusunda muvafakat verilmesi için Mersin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı 11 Kasım’a erteledi. (MA)

Öne Çıkanlar