Gazeteci Erk Acarer paylaştı: Perişan olmuş bir Türkiye öyküsü

Gazeteci Erk Acarer paylaştı: Perişan olmuş bir Türkiye öyküsü
Acarer, 'Tersaneler, limanlar, suçlar… Akrabalar, bürokratlar, eşkıyalar… Azerbeycan’dan Rusya’ya uzanan Türkiye’yi içine alan çeteler, oligarklar' ifadelerini kullandı.

Gazeteci Erk Acarer, geçtiğimiz günlerde adli vaka olarak kayıtlara geçen bir olayın perde arkasını anlattı. 

Dream Ship Victory (DSV) Yatçılık sahipleri ile onların resmi ortakları Marmaris Yapı'nın sahipleri arasında geçen silahlı ve bıçaklı olayın arka planında, Acarer'in aktardığına göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun akrbası Sefa Sönmez ile tehditler yağdıran Azeri bir komutan da bulunuyor.

Acarer'in Twitter hesabından paylaştığı bilgiler şöyle oldu:

1-Avrupa’nın en büyük tersanesi olarak adı geçen Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun Mahallesi’ndeki tersanede geçtiğimiz günlerde bıçaklı yaralama olayı meydana geldi. 3 kişi yaralandı, silahlar patladı.

2-Jandarma tutanaklarına yansıyan yaralama olayı, ilk olmadığı gibi aynı zamanda basit bir adli olay da değildi. Olay, DSV Yatçılık (Dream Ship Victory) sahipleri ile resmi ortakları Marmaris Yapı sahipleri arasında geçiyordu.

3-İddialara göre, DSV Yatçılık patronu (Azeri iş kadını Ulviye Alizde Kuçerok)  çalışanları ve korumaları, ortakları Marmaris Yapı sahiplerini (Muzaffer Özlü-Arzu Kayaoğulları) tersaneye sokmuyordu. Bunun nedeni tutanaklara şöyle yansıdı:

4-"Tersaneye yaklaşan, teknelerin hiçbirinin kaydını alamadığımız gibi, elden alınan paralar şirketteki tasarruf durumları hakkında maalesef Azeri şüpheli ortak engellemek için her türlü suçu işlemekten geri kalmamıştır…"

5-Marmaris Yapı’nın avukatının şu açıklamaları konunun nereye bağlı olabileceğini gösteriyordu. Limanlar-tersaneler-suçlar!

6-Dünyaca ünlü yat firmasının suçlanan ortakları konuştu: Maalesef denizlerimizin ne kadar önemli olduğunu son günlerde görüyoruz…

7-Olayı gündeme Barış Pehlivan getirdi. Tersanede çıkan bıçaklı kavgada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası olan Sefa Sönmez’in de (Oflu Sefa) ortaklarını tersaneye sokmayanlar arasında bulunduğunu aktardı.

8-Sönmez (Oflu Sefa) kayıt almak için tersaneye giren DSV yatçılık ortakları (Marmaris Yapı) sahiplerine saldıranlar arasındaydı.

9-Pehlivan, Oflu Sefa’nın devlet adına tehditlerde bulunduğunu yazdı.

10-Haberde şu ifadeler geçiyordu: "Muğla’nın Marmaris ilçesindeki ünlü yat firmasının resmi ortağı Muzaffer Özlü ve avukatı Suna Öztaşdönderen, şirket çalışanları ile kayıt dışı tekne olup olmadığını kontrol etmek için tersaneye gitti...

11-...Tersaneye alınmayan Özlü ile diğer ortak arasında tartışma çıktı. Araları açık olan ve birbirleri hakkında defalarca şikayette bulunan ortaklar arasındaki sözlü tartışma, kısa sürede bıçaklı kavgaya saldırıya dönüştü."

12-Burası çokomelli. Tutanaklara, sopaların görüldüğü video ve saldırı anına ilişkin görüntülere ulaştım. Jandarmada verilen 4 ifadeyi, dikkatimi çeken satır araları ile paylaşıyorum…

13-İfade no 1: Arzu Kayaoğulları (Marmaris Yapı ortağı): Osman Tosun derin devletin adamı olduğunu söyledi. Sefa Dönmez daha ağır tehditlerde bulundu. Toplantıya Azeri komutan katıldı.

14-İfadedeki en kritik noktalardan biri, Vali Yardımcısı Murat Kahraman’ın, tehdit eden şirket temsilcileri ile bir arada olması ve tehditlere kayıtsız kalması:

15-Soylu’nun akrabası, Vali yardımcısı, Azeri komutan ve kendini derin devlet olarak tanıtan kişiler… Akrabalar, derin devlet ve bürokratlara alışığız ama… Türkiye’de, iş insanlarını tehdit eden Azeri bir komutanın olması şaşkınlığımızı arttırıyor. Netflix solda sıfır!

16-İfade no 2: Emrah Aktürk (Marmaris Yapı çalışanı): "…Tersaneden çıkışa izin verilmedi. Kapılar zincirlendi. Adem Saban adlı kişi arabasından bırak almaya gitti. Sonra Marmaris Yapı çalışanlarına bıçakla saldırdı."

17-İfade no 3: Mehmet Sider (Marmaris Yapı çalışanı): ""Oflu Sefa olarak bilinen Sefa Dönmez aracımın camına vurarak, bana kimin adamısın diye sordu. Anam avradım olsun bu arabalar buradan dışarı çekilmezse sizi kepçeyle dışarıya atacağım dedi. 

18-İfade no 4: Kenan Zaim: DSV şirketi patronu Ulviye Alizade Küçeruk’un azmettirici olduğunu aktardı.

19-Olay yeri tutanağını da paylaşıyorum. Bu evrakta da patlayan bir silah olduğu ortaya çıkıyor.

20-Bunlar ise saldırıyı teyid eden videolar. Video 1: "Beni bıçakladılar, kan kaybediyorum" ve Oflu Sefa’nın küfürleri

21-Video 2: "Burada hiç olmayan Oğuz bey, Sefa Bey’in ne işi var."

22-Görüntü: 3 sopalarla, saldırıya organize hazırlık.

23-DSV Yatçılık konusunda basına yansımış iddialar var. Paravan şirketler, paravan hesaplar ve kara para aklama… DSV şirketinde polis ve jandarma daha önceki aylarda arama yapmış, şirketin evraklarının tamamına ulaşamamıştı.

24-Bu arada DSV’ye yönelik tuhaf kayyum ataması da gerçekleşti. Ancak bu tuhaf bir atamaydı. Şirket faaliyetlerine devam etti. Şirketin esas patronu Ukraynalı bir oligark olarak görülüyor.

25-Şirketin aracı olarak rengister edildiği İngiltere’de bir adres de var. DSV’nin esas patronu ise Ukraynalı Valery Stepenanko isimli kişi. Ulviye Alizade Küçeruk buradaki ilişkileri düzenliyor.

26-bir kara delik olarak iddiaların gündeminde olan şirket temsilcisi Ulviye Alizade Küçeruk, biden çok ism kullanıyor. Zaman zaman Hülya ismini tercih ediyor.

27-İşin ilginci şu. Şimdiye kadar savcılığa intikal etmiş 40’tan fazla dosya var. Genel olarak bakılan dosyada gizlilik kararı bulunuyor. Acaba Sefa Dönmez’in dosyadan çıkarılmasına ilişkin baskı için bu zırh mı?

28-Barış Pehlivan’ın, Marmaris Yapı ortağı; Arzu Kayaoğulları’dan aldığı yorum:  telefonla ulaştığımda ise şunları ekledi: "Müdürümüz Muzaffer Özlü ile avukatımız Suna Öztaşdönderen vali yardımcısının yanında Süleyman Soylu’nun akrabası tarafından tehdit edildi."

29-"Hemen sonrasında tersanede ikisi de öldürülmeye çalışıldı. Bu pervasızlığın sorumluluğunu kim, nasıl alacak? ‘Paravan şirketler ve hesaplar açılıyor, kendi şirketimize giremiyoruz, darp ediliyoruz’ dedik. Ama maalesef geldiğimiz nokta."

30-Tersaneler, limanlar, suçlar… Akrabalar, bürokratlar, eşkıyalar… Azerbeycan’dan Rusya’ya uzanan Türkiye’yi içine alan çeteler, olgarklar. Perişan olmuş bir Türkiye öyküsü! Neden gazeteci ve siyasetçilere suikast yapmak istediklerini de anlıyorsunuzdur!

Erk Acarer'in tweet zincirine ulaşmak için tıklayın

Öne Çıkanlar