Kayyım yönetimindeki belediyenin ihalesini haberleştirdi; hakkında soruşturma başlatıldı

Kayyım yönetimindeki belediyenin ihalesini haberleştirdi; hakkında soruşturma başlatıldı
Erdoğan'ın Van mitingi için 2 buçuk milyon değerinde 2 günlük araç kiralama ihalesi düzenleyen kayyım yönetimindeki VBB'yi haberleştiren Candemir hakkında soruşturma başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Haziran 2022'da Van'da düzenlenen mitinge katıldı. Miting öncesi, kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi (VBB), miting için 2 buçuk milyon değerinde 2 günlük araç kiralama ihalesi düzenledi. Söz konusu ihale, Kamu İhale Kanunu'n sadece doğal afet salgın ve savaş durumunda devreye konulan 21-B maddesi gerçekleştirildi

 İhale, AKP yöneticisi Çetin Can'a verildi. Yapılan araç kiralama ihalesi ile ilçe ve köylerden AKP'liler miting alanına taşındı. İhaleyi açığa çıkararak haberleştiren Candemir, ihalenin usulsüz şekilde yapıldığını yazdı.

Can, Candemir hakkında "iftira ve hakaret" suçlaması ile şikayetçi oldu. Yapılan şikayet sonrası Van Cumhuriyet Savcılığı, Candemir hakkında soruşturma başlattı. Candemir, soruşturma kapsamında bugün emniyete giderek ifade verdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Candemir, "Van'da özellikle kayyum belediyelerinde büyük usulsüzlük ve yolsuzluklar yapılıyor. Gazetecilerin bunu haber yapmasını istemiyorlar. Bu yüzden yargı burada bir baskı unsuru olarak kullanılıyor. Normal şartlarda ihalede yaşanan yolsuzluklara ilişkin soruşturma başlatılması gerekirken haberi yapan gazeteciler yargılanıyor. Yargılanması gereken ben değil, halkın belediyelerinde yaşanan soygunu yapanlardır. Bizler gazeteciyiz ve aynı zamanda kamu denetçisiyiz. AKP'li Çetin Can şikayet dilekçesinde beni 'örgütle iltisaklı gazeteci' diyerek hedef göstermiştir. Ben de bu konuda suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Öne Çıkanlar