Gazeteci Bozkurt: Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na muhalefet edeceği zemini bizzat kendisi ortadan kaldırdı

Gazeteci Bozkurt: Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na muhalefet edeceği zemini bizzat kendisi ortadan kaldırdı
Gazeteci Sedat Bozkurt, seçimlere yönelik değerlendirme yaparak, ‘Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun rakibi olacağı bir dönemde ona muhalefet edeceği zemini bizzat kendisi ortadan kaldırdı’ dedi.

Gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan 'Cumhurbaşkanlığı- CHP Genel Başkanlığı' başlıklı yazısında önümüzdeki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu.

Muhalefet cephesinde, üçüncü bir ittifak olarak yol alan HDP dahil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda hiçbir sıkıntı bulunmadığını dile getiren Bozkurt, Ankara'da cemevleri ve Alevi derneklerine yönelik saldırının siyaset sahnesindeki etkilerine de değindi. Bozkurt, "Erdoğan yıllar sonra önce Cem Evini ziyaret etti ardından Hacıbayram Veli anma etkinlikleri katılacağını açıkladı. Bunlar bir ilkti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun rakibi olacağı bir dönemde ona muhalefet edeceği zemini bizzat kendisi ortadan kaldırdı" ifadelerini kullandı.

‘KİMLİK ÜZERİNDEN KILIÇDAROĞLU POLİTİK BİR HEDEF OLAMAYACAK ERDOĞAN İÇİN’

Bozkurt’un kaleme aldığı yazısının ilgili kısmı şöyle:

"3’üncü bir ittifak olarak yol alan HDP’de de Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakıldığını biliyoruz. Yani muhalefet cephesinde Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda sıkıntı yok. İlginç bir biçimde Erdoğan’dan, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına dolaylı da olsa bir destek geldi. Erdoğan yıllar sonra önce Cem Evini ziyaret etti ardından Hacıbayram Veli anma etkinlikleri katılacağını açıkladı. Bunlar bir ilkti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun rakibi olacağı bir dönemde ona muhalefet edeceği zemini bizzat kendisi ortadan kaldırdı. Artık kimlik üzerinden Kılıçdaroğlu politik bir hedef olamayacak Erdoğan için. (Bunu neden yaptığını politik hesaplar dışında da konuşmak belki gerekebilir. Cem evlerine saldırı Süleyman Soylu’nun açıklamaları da dikkate alınmalı) Erdoğan’ın bu hamlesinin kendi tabanında da şaşkınlık yarattığını bilmek lazım. Etkisini ise seçim sürecinde göreceğiz."

Öne Çıkanlar