Gazeteci Ayşe Güney serbest bırakıldı

Gazeteci Ayşe Güney serbest bırakıldı
Ayşe Güney ile çok sayda kadın aktivist Diyarbakır'da gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 14 Temmuz’da başlatılan soruşturma kapsamında 33 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda yapılan ev baskınlarında 23 kadın gözaltına alındı. 15 ve 16 Temmuz tarihlerinde 3 kadının daha gözaltına alınmasıyla toplam gözaltı sayısı 26 olurken, 70 yaşındaki Hayriye Türkekul 15 Temmuz’da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dün emniyet işlemleri tamamlanan 57 yaşındaki Aklime Hanas, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyesi Rabia Ataş, Yenişehir Belediyesi Meclis üyesi Gülşen Güneş ve Zeynep Suncak adliyeye sevk edilerek adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Bugün de adliyeye getirilen Gülseren Akkum, HDP Yenişehir eski ilçe Eş Başkanı Demet Özkaran, Gazeteci Ayşe Güney, Yenişehir Belediyesi meclis üyeleri Ronda Bat, Bağlar Belediyesi meclis üyesi Halime Bayram, SES üyesi Rozerin Çatak, BES Diyarbakır şubesi eski yöneticisi Dilan Yakut ve Güneş Özel, TJA aktivistleri Ruken Şehir, Selma Metin, Şükran Tamir ve Emine Kaya adli kontrol talebi ile Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

Hakimlik gazeteci Ayşe Güney ve TJA aktivisti Hatice Şen'i adli kontrol tedbiri ile serbest bıraktı.. (MA) 

Öne Çıkanlar