'Azeri ve Ermeniler ölürken neden kazanan Ruslar oluyor?'

'Azeri ve Ermeniler ölürken neden kazanan Ruslar oluyor?'
Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalı süreçte Rusya’ya işaret eden HDP’li Garo Paylan, ‘Neden hep Azeri ve Ermeniler ölürken, kazanan Ruslar oluyor?’ diye sordu.

Fotoğraf: Arşiv / Putin, Aliyev ve Paşinyan ile Soçi zirvesinde


Azerbaycan ile Ermenistan arasında karşılıklı suçlamalarla önceki gün yeniden başlayan çatışmalarda iki cephede toplam 99 asker yaşamını yitirirken, uluslararası diplomasi ve siyasette de sınır komşusu iki ülke arasında yeniden başlayan gerilimli sürecin yansımaları sürüyor.

Çatışmalara ilişkin ABD’den taraflara itidal çağrıları gelirken, bölge güçlerinden İran’da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ‘Bölgenin yeni bir savaşa tahammülü olmadığı’ mesajı verirken, Rusya’dan ise Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Azerbaycan ile Ermenistan sınırında yaşanan gerilimi azaltmak için her türlü çabayı gösterdiği açıklaması gelmişti.

‘AZERİLER İLE ERMENİLER ÖLÜYOR, KAZANAN RUSLAR OLUYOR’

İki ülke arasındaki çatışmalı sürece dair sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise, iki tarafta yaşanan can kayıplarına işaret ederek her çatışma ve ölümün bölgedeki kalıcı barış umudunu uzaklaştırdığını ifade etti. Herkesi sorumluluğa davet eden Paylan, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalı sürece dair Rusya’yı işaret eden yorumlarda bulundu.

İki yıl önceki savaşın sonucunda Rusya’nın Azerbaycan’a yerleştiğini ifade eden Paylan, "Dünkü çatışmaların da tek sonucu, Ermenistan üzerinde artan Rusya hakimiyeti olacak" ifadesini kullandı.

‘Savaş çığırtkanlığı yapanlara’ seslenen Paylan şu soruları sordu:  "Dünden beri savaş çığırtkanlığı yapanlar, hiç düşünmez misiniz? Neden hep Azeri ve Ermeniler ölürken, kazanan Ruslar oluyor?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar