Galatasaray, Mertens ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı

Galatasaray, Mertens ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı
Galatasaray, 35 yaşındaki Belçikalı kanat oyuncusu Dries Mertens ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Galatasaray'da geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelen Dries Mertens'in maliyeti belli oldu. 1+1 yıllık sözleşme imzalanan Belçikalı oyuncu 2 milyon 900 bin Euro kazanacak. 35 yaşındaki kanat oyuncusuna 1 milyon 100 bin Euro da imza ücreti ödenecek.

Sarı-kırmızılı kulüpten KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Dries Mertens ile 1+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcuya 2022-2023 sezonundan net 2.900.000 Euro sezonluk ücret ile 1.100.000 Euro net imza ücreti ödenecektir" ifadeleri kullanıldı.

‘EFSANE OLMAK İSTİYORUM’

Galatasaray'ın 1+1 yıllık sözleşme imzaladığı Dries Mertens ise Merhaba Galatasaray diyerek başladığı sohbete, "İnanılmaz. Dün maçı izledim. Sanki maçın içinde gibiydim. Gomis aslan yürüyüşünü yaptığında kendimi tutamıyordum. Kulübün beni aileden biri gibi görmesi hoşuma gidiyor. Eski kulübümde böyleydi. Onun için buradayım" dedi.

Eski kulübü Napoli'de efsane olduğunun hatırlatılması üzerine, "Ben de burada efsane olmak istiyorum. Galatasaray efsanesi olmak istiyorum. Üç gündür buradayım. Lucas bizi her akşam kebaba çıkarmaya çalışıyor -gülüyor- Bugün de döner diye tutturdu." diye konuştu.

Mertens, Galatasaraylı taraftarları Cumartesi günü oynanacak Giresunspor maçına davet etti.

Mertens daha sonra kulüp televizyonuna verdiği röportajda, "Burada olduğum için çok mutluyum. İtalya'da çok güzel bir 9 yıl geçirdim. Artık değişiklik yapma zamanı gelmişti. Galatasaray gibi bir takımdan teklif gelince onur duydum. Çok güzel bir karşılama oldu. Böyle taraaftarlara Napoli'den alışkınım. Buraya başarılı olmaya geldim. 1 yıllık sözleşme imzaladım ancak daha uzun yıllar kalmak isterim. Beni neden istediklerini göstermeye geldim. Gücümü sahada göstermek istiyorum. Galatasaray için her şeyimi vereceğim. Var gücümle çalışacağım" demecini verdi.

Öne Çıkanlar