Futbolda yeni hafta: Hangi maçı izlemeli?

Futbolda yeni hafta: Hangi maçı izlemeli?
Türkiye Süper Ligi ve Avrupa'nın öne çıkan liglerinden dikkate değer maçları derledik. Beşiktaş-Galatasaray derbisinin oynanacağı haftada İngiltere ve İtalya da dev maçlara sahne olacak.

Yeni bir maç haftası bu akşam oynanacak maçlarla başlıyor. Hem Süper Lig'de hem de Avrupa liglerinde, öne çıkan ya da seyir zevki ihtimali olan karşıaşmaları derledik. 

SÜPER LİG

Süper Lig'de Beşiktaş-Galatasaray derbisinin olduğu haftada öne çıkan diğer maçlar şöyle:

Haftanın açılışında iki kırmızı-siyahlı takım karşı kaşıya gelecek: Gençlerbirliği-Fatih Karagümrük. Açık futbol oynayan ve savunmada çok poziyon veren iki takımın maçında bol gol beklentisi var.

Cumartesi günü oynanacak, Başakşehir-Sivasspor maçı, Avrupa macerası bittikten sonra ligde yükselişe geçen ve iyi futbol oynayan iki ekibin mücadelesi olarak kağıt üzerinde seyir zevki vaat ediyor. 

Pazar günü derbinin oynanacağı ligin kapanışında, İstanbul ve Ankara'nın sarı-lacivertli iki ekibi, Fenerbahçe ve Ankaragücü oynayacak. Ankaragücü'nün pozitif futbol anlayışı maçın keyif katsayısını yükseltebilir. 

PREMIER LİG

İngiltere Premier Lig'i ise dev bir maça sahne olacak: Liverpool-Manhester United. "İngiltere derbisi" olarak da anılan karşılaşma, pazar günü 19.30'da oynanacak. 

Marcelo Bielsa'nın çalıştırdığı Leeds United, bu sezonun keyif veren bir başka takımı. Daha önce hiç Leeds maçı izlemediyseniz, cumartesi günü saat 18.00'de ekran karşısına geçebilirsiniz.

SERIE A

Bu hafta İtalya Serie A'da 2 dev maç var. Cuma akşamı, ligin açılışında başkent derbisinde Lazio ve Roma karşı karşıya gelecek. 

Pazar akşamı da yine büyük bir maça sahne olacak: Inter-Juventus.

BUNDESLIGA

Almanya Bundesliga'da ise hafta 5. sıradaki Union Berlin'in 3. sıradaki Bayer Leverkusen'i konuk edeceği maçla açılıyor. Cumartesi günü ise 6. sıradaki Wolfsburg, 2. sıradaki RB Leipzig'i ağırlayacak. Yükse irtifalı bu iki maçın dışında, Borissia Dortmund-Mainz mücadelesi de öne çıkıyor. Son sırada bulunan ve en çok gol yiyen 2. takım konumundaki Mainz, sezonun flaş golcüsü Erling Haaland'ı durdurabilecek mi ya da Haaland yine birkaç gollük bir performans mı sergileyecek?

LA LIGA

İspanya La Liga'da bu hafta bir maç var öne çıkan: Atletico Madrid-Valencia. Valencia her ne kadar eski günlerinden uzak olsa da maçın ismi bir şans vermek için oldukça çekici. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar