Futbol maçında 5 oyuncu değiştirme hakkı kalıcı oldu

Futbol maçında 5 oyuncu değiştirme hakkı kalıcı oldu
Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre, 5 oyuncu değişikliği kuralı 2022-23 sezonunda kalıcı oldu.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), futbol maçlarındaki 5 oyuncu değişikliği kuralını 2022-23 sezonunda kalıcı hale getirdi. Ayrıca yedek oyuncu sayısının arttırıldığı duyuruldu.

IFAB, koronavirüs salgını nedeniyle 3 oyuncu değişikliği hakkını 5’e çıkarmıştı. Değişikliği futbol camiasının desteklemesinin ardından gelecek sezonda da yeni oyuncu değişikliği kuralının devam ettirilmesi kararı alındı.

Toplantıda ayrıca, ülke federasyonlarının takdirine bağlı olarak yedek oyuncu sayısını 12’den 15’e çıkarılmasına karar verildi. FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun başkanlık ettiği toplantıda genel kurul, FIFA tarafından 100’den fazla maçta denenen video yardımcı hakem (VAR) teknolojisinin daha fazla müsabakada kullanılmasını sağlayabilecek yenilikler ve video maç görevlilerinin ofsaytı daha hızlı ve doğru bir şekilde belirlemelerine yardımcı olacak sistemlerle yapılan başarılı testler hakkında bilgilendirildi.

Öne Çıkanlar