Furkan Vakfı üyeleri: Polisler bizi öldürmek istedi

Furkan Vakfı üyeleri: Polisler bizi öldürmek istedi
Adana'da yürüyüş yaptıkları sırada polis şiddetine maruz kalan Furkan Vakfı üyeleri, coplarla orantısız güç kullanan polislerin kendilerini öldürmek istediğini belirtti.

Fotoğraf:MA


Adana'da 20 Mart'ta tutuklu bulunan 8 Furkan Vakfı üyesinin serbest bırakılması için yürüyüş yapmak isteyen Furkan Vakfı üyelerine dönük polis müdahalesinde aralarında vakfın kurucusu Alparslan Kuytul'un oğlunun da olduğu 600 kişi yaralandı. Furkan Vakfı üyesi Hasan Çelik, 20 Mart'ta eşi ve benzeri olmayan bir polis müdahalesi ile karşılaştıklarını, polisin uyarı yapmadan biber gazı, plastik mermi ve coplarla saldırdığını belirtti. Başörtülü bir kadın polisin saldırısına uğradığını ifade eden Fatma Kardaş, yıllardır başörtüsü mücadelesi verdiğini belirterek, "Biri Allah'a diğeri ise insana itaat ediyor" ifadelerini kullandı.

‘EŞİ VE BENZERİ OLMAYAN BİR POLİS MÜDAHALESİ’

Polisin işkencesine maruz kalan Furkan üyeleri ise yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı’na anlattı. Tutuklu bulunan 8 arkadaşlarının serbest bırakılması için yürüyüş ve basın açıklaması yapmak istediklerini ifade eden Hasan Çelik, 20 Mart'ta eşi ve benzeri olmayan bir polis müdahalesi ile karşılaştıklarını, polisin uyarı yapmadan biber gazı, plastik mermi ve coplarla saldırdığını kaydetti. Polisin yüzlerine biber gazı sıkıp, coplarla bel ve kafalarını vurduğunu aktaran Çelik, polisin kendilerini öldürmeye çalıştığını belirterek, polis saldırısında burnunun kırıldığını, kafatasında da zedeleme olduğunu ifade etti. Telefonlarla görüntü çekenlerin daha çok polisin saldırısına uğradığını belirten Çelik, darp raporu aldığını ve işkenceci polislerden şikayetçi olduklarını söyledi.

‘YILLARDIR BAŞÖRTÜSÜ MÜCADELESİ VERDİK’

Yapılan etkinliğe dair izin alınmasına engeller konulduğunu ifade eden Fatma Kardaş, o şekilde polisin işkencesine uğrayanları gördüğünde şaşkınlık içinde kaldığını dile getirdi. Polisin saldırısına, hakaret ve ağır küfürlerine maruz kaldıklarını belirten Kardaş, polisi tahrik edici bir şey yapmadıklarını ancak onların kendilerine sokak ortasında işkence ettiğini vurguladı. Başörtülü bir kadın polisin saldırısına uğradığını ifade eden Kardaş, yıllardır başörtüsü mücadelesi verdiğini belirterek, "Biri Allah'a diğeri ise insana itaat ediyor" dedi.

 ‘SİZİ POLİSE YÖNLENDİRİYORUZ, O ALANA GELMİYORUZ’

Kadın ve erkek polislerin hakaret ve işkencesine maruz kaldığını belirten Sümeyya Uçar ise, gazdan etkilenen birine yardımcı olmak istediği sırada kadın bir polisin saldırısına uğrayarak, başörtüsünün yırtıldığını anlattı. Başörtüsünün kimliği ve dinin emri olduğunu ifade eden Uçar, polislere şeker hastası olduğunu söylemesine rağmen 2 kadın polisin yakın mesafeden gaz sıkılması sonucu bayıldığını belirtti. Gelen sağlık ekiplerinin kendisine müdahalede bulunmadığını, ambulansın "Sizi polise yönlendiriyoruz, o alana gelmiyoruz" dediğini söyleyen Uçar, darp raporu alarak şikayette bulunduğunu söyledi.

 ‘POLİS ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTI’

Şiddete maruz kalan Zeliha Taş, hiç kimsenin işkenceye maruz kalmaması gerektiğini söyleyerek, polislerin cezalandırılmasını talep etti. Elinde kamera olmasına rağmen polisin işkencesine maruz kaldığını aktaran Ümit Karasu ise, polisin kendilerini öldürmeye çalıştığını, sadece basın açıklaması yapmak istediklerini ve kendilerini bu hale getiren polislerin cezalandırılmasını istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar