Fransa'da bakan Zacharopoulou hakkında cinsel istismar soruşturması

Fransa'da bakan Zacharopoulou hakkında cinsel istismar soruşturması
Fransa'da eski jinekolog olan Chrysoula Zacharopoulou hakkında cinsel saldırı suçlamasıyla soruşturma açıldı. Zacharopoulou, tıbbi amacı aşan cinsel müdahaleyle suçlanıyor.

Foto: Reuters


Fransa'da Kalkınma, Frankofoni ve Uluslararası Ortaklıklardan Sorumlu Devlet Bakanı Chrysoula Zacharopoulou hakkında cinsel istismar suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Fransız haber dergisi Marianne'de yer alan habere göre, Paris Cumhuriyet Savcılığı'na Chrysoula Zacharopoulou hakkında iki kadın şikayette bulundu.

Daha önce jinekolog olarak görev yapan Bakan Zacharopoulou hakkındaki ilk şikayet başvurusu 25 Mayıs, ikincisi ise 16 Haziran'da yapıldı. Savcılık ilk başvurudan iki gün sonra şikayetle ilgili soruşturma başlattı.

Euronews’te yer alan habere göre şikayetçilerin, jinekolog olarak görev yapan Bakan Zacharopoulou'yu, tedavi sırasında tıbbi amacı aşan cinsel müdahalede bulunmakla suçladıkları ifade edildi.

Fransa’da İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ile Bakan Damien Abad hakkında da ayrı ayrı tecavüz suçlamaları gündeme gelmiş ve her ikisi de bu suçlamaları reddetmişti.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, her iki bakanın da henüz mahkum edilmediği için suçsuz sayılmaları gerektiğini belirterek masumiyet karinesine dikkat çekmişti.

Öne Çıkanlar