Fransa’dan adalet nöbetinde olan ailelere destek mesajı: Sesinizi duyuruyoruz

Fransa’dan adalet nöbetinde olan ailelere destek mesajı: Sesinizi duyuruyoruz
Diyarbakır, Van ve İzmir’de ‘Adalet Nöbet’ini sürdüren mahpus yakınlarına Fransa Hasta Politik Kadın ve LGBT+lara Özgürlük Bileşenleri'nden destek geldi.

Remzi BUDANCİR


+GERÇEK - Cezaevleri başta olmak üzere birçok alanda yaşanan hak ihlalleri devam ediyor.  Mahpus yakınlarının Diyarbakır’, Van ve İzmir’de başlattığı adalet nöbeti eylemi devam ederken, Emine Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti 379'uncu gününde devam ediyor.

Adalet arayışları ülke içinde sessizlikle karşılansa da uluslararası hak örgütleri dayanışma mesajları geliyor. Fransa Hasta Politik Kadın ve LGBT+lara Özgürlük Bileşenleri, Diyarbakır, Van ve İzmir’de "Adalet Nöbeti’i eylemlerini sürdüren mahpus yakınlarına mektup göndererek dayanışma içinde olduklarını bildirdi.

'SESİNİZİNİZİ DUYUYORUZ'

"Hasta Tutsaklara Özgürlük!" başlığı ile gönderilen mektupta, "Van, Amed ve İzmir’de zindanlarda yaşanan hak ihlallerinin zulme dönüştüğünü, hasta tutsakların tahliye edilmeyerek insanlık suçu işlendiğini ifade eden siz tutsak yakınlarının adaleti haykıran sesini duyuyor ve mücadelenizi selamlıyoruz!" ifadeleri kullanıldı.

Adalet talep edenlerin örgütlenerek oluşturdukları iradenin, artık ülke sınırlarının ötesinde duyulan ve bilinen bir adalet mücadelesine dönüştüğünün vurgulandığı mesajda, şu ifadeler kullanıldı: "Cumartesi anneleri/insanları 885 hafta (27 yıl) , F oturması 519 hafta (10 yıl), Emine Şenyaşar 241 gündür sokaklarda ve meydanlarda adalet istiyorlar. Somut talepler farklılaşsa da hak ihlallerinin ve hukuksuz uygulamaların karşısında yer alan bu mücadelelerin ortak yanının yaşamdan yana olmak ve yaşamı savunmak olduğunu düşünüyoruz.

'TUTSAKLARIN YAŞAM HAKKINI SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK'

Bugün politik hasta tutsaklar için sürdürülen adalet arayışı da doğrudan yaşamı savunmak anlamına geliyor ve biz de kendimizi bu arayışın ve mücadelenin bir parçası olarak görüyoruz. İnatla ve ısrarla yaşamı savunuyoruz. Bunu sadece ülkemizde değil dünyanın diğer ülkelerinde yaşayan öncelikle Türkiyeli göçmenlerin ve diğer ulustan demokratik güçlerin insani bir görevi olarak görüyoruz.

Bizler de Fransa`da hasta politik tutsakların yaşam hakkını savunmak için bir araya geldik. Hasta Politik Tutsak Kadınlar ve LGBTİ+lara Özgürlük bileşenleri olarak Fransa'da sesimizi ulaştırabildiğimiz her yerde, sizlerin adalet mücadelesine katkı sunmayı, hasta tutsakların yaşam hakkını daha güçlü bir şekilde savunmayı amaçlıyoruz.

'YÜZLERCE KADININ HİKAYESİNİ ANLATACAK VE YAŞAM HAKLARINI SAVUNACAĞIZ'

Garibe Gezer’in isyanı isyanımızdır diyerek, Fatma Tokmak, Fatma Özbay, Aysel Tuğluk, Aysun Şahin, Dicle Bozan, trans kadın Ş.K ve adını sayamadığımız yüzlerce kadının hikayesini anlatacak ve yaşam haklarını savunacağız.

Bir daha zindanlarda can kayıplarının yaşanmaması için;

- Şu anda hayati riski bulunan, hasta ve tedaviye ihtiyacı olan tüm tutsakların tam teşekkülü hastanelere kaldırılması,

- Adli Tıp Kurumunun, sağlık nedeniyle infazın ertelenmesine karar veren son ve tek merci olmaktan çıkartılması,

- Hasta tutsakların infazının ertelenmesinde engel oluşturan "toplum güvenliği bakımından tehlikeli" olması kriterinin kaldırılması taleplerinizi ve taleplerimizi sesimizin ulaştığı her yerde dillendireceğiz.

Tekrar dile getirmek isteriz ki, sizlerin Van, İzmir ve Amed’te devam ettirdiğiniz hak ve adalet mücadelesinin Fransa’daki sesi olacağız. Tüm gücümüzle haykırmak isteriz ki, hasta politik tutsaklara, kadın ve LGBTİ+lara özgürlük!! Biliyoruz ki ancak hepimizin güçlü direnişi bu zulmü durdurabilir."

Öne Çıkanlar