Fransa’da kadınlar kürtajın anayasal hak olması için eylem yaptı

Fransa’da kadınlar kürtajın anayasal hak olması için eylem yaptı
ABD’de Yüksek Mahkeme’nin kürtaj kararını protesto etmek ve Fransa’da kürtaj hakkının Ananaya ile güvence altına alınmasını talep eden binlerce kadın eylem yaptı.

Fransız kadınları kürtaj hakkının Anayasa ile güvence altına alınması için cumartesi günü ülke genelinde gösteriler düzenledi.

Paris başta olmak üzere ülkenin birçok kentinde bir araya gelen binlerce kadın Amerika'da geçtiğimiz günlerde Yüksek Mahkeme’nin kürtajı yasal hale getiren kararı iptal etmesini protesto etti.

"Kürtaj: kadınlar karar verir", "Kürtaj temel bir haktır", "Kürtaj hayat kurtarır" şeklinde pankartlar taşıyan göstericiler, "New York’tan Paris’e kürtaj tüm kadınlar için bedava ve yasal olmalıdır" şeklinde sloganlar eşliğinde yürüdü.

Paris’in 7. ilçesinde bir araya gelen binlerce gösterici Eyfel Kulesi’ne kadar yürüdü. Rönesans Partisi’nin Ulusal Meclis Grup Başkanı Aurore Berge ile milletvekili Marie-Pierre Rixain’in geçtiğimiz günlerde meclise sunduğu "Kürtajın Anayasa ile güvence altına alınması" yönündeki kanun teklifine destek veren göstericiler, kürtaj hakkına bir daha dokunulmaması için bu güvencenin bir an önce verilmesini talep etti. 

Gösteriler şarkılar ve dans eşliğinde devam gerçekleşti.

Öne Çıkanlar