Fransa'da acil servisler personel yetersizliğinden faaliyetlerini azaltıyor

Fransa'da acil servisler personel yetersizliğinden faaliyetlerini azaltıyor
Fransa'da 690 acil servisten 100 kadarı personel yetersizliği nedeniyle kapılarını özelikle geceleri kapatmak veya faaliyetlerini azaltmak durumunda kalıyor.

Fransa Hastaneleri Acil Hekimleri Derneği Başkanı Patrick Pelloux, Ouest-France gazetesine verdiği demeçte, ülkenin acil servislerinde yaşanan "krize" değindi.

Pelloux, ülkedeki 690 acil servis bölümünden 100 kadarının personel yetersizliği nedeniyle kapılarını özelikle geceleri kapatmak veya faaliyetlerini azaltmak durumunda kaldığını söyledi.

Hastanelerin acil servis bölümlerindeki durumunu "feci" olarak nitelendiren Pelloux, hastanelerin geldiği bu noktadan kamu otoritelerini sorumlu tuttu.

'YETERLİ YATAK YOK'

Pelloux, doktorların, kamu sektörünü terk ederek özel sektöre geçtiğini duyurdu.

"Bugün açık bir kırığınız varsa ona bakabilecek birini bulamıyorsunuz. Kamu sektöründeki (hastanelerde) yeterli yatak yok ve nadiren cerrahlar var."

Yaz sezonun kötü geçeceğini ve bu nedenle hastanelerde beklenmedik ölümler olabileceğini vurguladı.

"Şimdilik, bir Sağlık Bakanımız yok, iki (siyasi) seçim süreci arasındayız ve biliyoruz ki hiçbir karar alınmayacak. Bu ürkütücü."

Pelloux, aşı olmayı reddettikleri için görevlerinden uzaklaştırılan sağlık personellerinin işlerine iade edilmesi gerektiğini belirtti.

 

Öne Çıkanlar