Foza Yusif: Kürt halkı ihaneti kabul etmeyecek

Foza Yusif: Kürt halkı ihaneti kabul etmeyecek
PYD Eş Başkanlık Komitesi üyesi Foza Yusif, saldırıların amacının Lozan Anlaşmasını yeniden canlandırmak ve Kürtleri kimliksiz bırakmak olduğunu, buna karşı direneceklerini söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo kentinde Federe Kürdistan Bölgesi'ne ve Şengal'e yönelik saldırılar "İşgal ve İhanete Karşı Onur Yürüyüşü" ile protesto edildi. Yapılan yürüyüş ardından konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanlık Komitesi üyesi Foza Yusif, saldırıların Kürt varlığına ve kimliğine yönelik olduğunu ifade etti.

'KİMLİĞİMİZ TEHDİT EDİLİYOR'

Foza Yusif, "Düşmanlarımız bugün, varlığımızı ve kimliğimizi tehdit ediyor, her yeri ateşe veriyor. Kürdistan dağlarında, Şengal ve Rojava’da Kürtleri kimliksiz, onursuz ve köle yapmak istiyorlar. Onlar, Syks Picot ve Lozan antlaşmasını yeniden canlandırmak, Kürtleri güçsüz ve kendilerini koruyamayacak şekilde aciz bırakmak istiyorlar" dedi. Saldırıların KDP desteğiyle yapıldığını belirten Foza Yusif, "Şengal’e dönük saldırılarla, Rojava’yı kuşatarak Kürt halkının iradesini kırmak istiyorlar" dedi.

Foza Yusif, Kürt halkının önünde büyük bir sınava olduğuna dikkat çekerek sözlerini "Bu varlık ve yokluk sınavıdır. Ya direneceğiz ya da katledileceğiz. Bu kirli planlara karşı bütün tutumlarımızı belirtmemiz gerekiyor. Şengal’de ortaya çıkan olaylar, Türk devleti, Irak hükümeti ve KDP yetkilileri arasındaki kirli anlaşmanın sonucudur. Buradaki amaç ise Şengal halkının yok edilmesidir" şeklinde sürdürdü.

'İHANETE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Bütün Kürtlerin tüm dünyada seferberlik halinde yok oluşa "hayır" dediğini belirten Foza Yusif, "Mesajımız hepiniz adınadır. Kürt halkı ve Mezopotamya halkları, Kuzey ve Doğu Suriye’de bu karışıklıkların ve komploların çıkmasına izin vermeyecektir. 90’larda gerçekleşen ihanetlerin tekrar olmasına izin vermeyeceğiz. Onların Kürtlerin iradesine karşı zafer kazanmasına izin vermeyeceğiz. Kürt halkı yönetime sahiptir ve ihanetin başarılı olmasına izin vermeyecektir." dedi.

Halka ve partilere çağrı yapan Yusif, KDP'ye yönelik olarak da şunları söyledi: Yeter artık Kürt halkının düşmanları bizimle oynuyor. Yeter artık onların elinde oyuncak oluşumuz. Bugün birlik ve onur günüdür. Kürtler arasındaki savaşa yeter.

Foza Yusif, "Peşmergeler gerilla gibidir ve Kürdistan için canlarını feda ettiler. Eğer seslerini yükseltirlerse bu soykırım başarıya ulaşmayacak. Başûrê Kurdistan’daki partiler Saddam’a karşı olduğu gibi sesini yükseltmeli. Eğer Amed düşerse Hewlêr ve Qamişlo da düşecek. Hepsi sorumludur. Kimse halkımızın kaderiyle oynamamalı" şeklinde konuştu.

'KÜRT HALKI İHANETİ KABUL ETMEYECEK'

Saldırılar sona erinceye kadar direnmeye devam edeceklerini ifade eden Foza Yusif, "Bu ortaklığın başarıya ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Önder Öcalan’ın, gerillanın, şeref ve onur çizgisinde direneceğiz. Herkes Kürt halkının boyun eğmeyeceğini ve ihaneti kabul etmeyeceğini iyi anlamalı" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar