Forum yapan Boğaziçi öğrencilerin elektrikleri kesildi: Işığı biz yakacağız

Forum yapan Boğaziçi öğrencilerin elektrikleri kesildi: Işığı biz yakacağız
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, eylemlerinde 15 günü geride bıraktı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin kütüphanesinde forum düzenleyen öğrencilerin elektirikleri kesildi. Öğrenciler karanlıkta eylemlerine devam ederek "Onlar gitmemeye kararlı, biz de gitmemeye kararlıyız. Işıkları söndürdüler ışıkları da biz yakacağız" ifadelerini kullandılar.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AKP'de uzun dönem siyaset yapan Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atamasının ardından öğrenciler eylemlerini sürdürüyor. 

Boğaziçili öğrenciler, rektör atamasına yönelik seslerini duyurabilmek için her gün kampüste bir araya gelip eylem yapıyor. Öğrenciler, sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonu hariç, her gün üniversitede çeşitli etkinliklerle 'kayyım rektöre' karşı tepkilerini dile getiriyorlar.  

'IŞIKLARI DA BİZ YAKACAĞIZ'

Dün öğleden sonra da üniversitenin kütüphanesinde forum düzenleyen öğrencilerin elektrikleri birden kesildi. Öğrenciler karanlıkta kadı. Salonu terk etmeyerek eylemlerine devam eden öğrenciler, şu açıklamayı yaptı:

"Eylemimizin bugün 15’inci günü. Bugünün önemi Melih Bulu, başta olmak üzere hiçbir Kayyım rektörü istifa etmedi. Bizim de direnişimizi, mücadelemizi devam ettirdiğimiz günlerden bir gün. Ve öyle olmaya da devam edecek. Onlar gitmemeye kararlı, biz de gitmemeye kararlıyız. Işıkları söndürdüler ışıkları da biz yakacağız. Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek. Arkadaşlarla başta üniversitelerimiz olmak üzere her yerde bu 'kayyımcu zihniyete' karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü haklı itirazlarımız var. Bir önerimiz, teklifimiz var. Çünkü herkesi çağırdığımız bir sözümüz var. Biz bu sözümüzü yükseltmeye, üniversitelerden arkadaşlarımızla, hocalarımızla, emekçilerle ve bu çağrıya kulak veren herkesle yolumuzu yürümeye devam edeceğiz. Dün Ankara’da arkadaşlarımız gözaltına alındı. Onların mücadelesi bizim mücadelemiz. Bu mücadelede hep beraberiz. Ve biliyoruz ki biz direniş gösterdikçe. Biz bir arada omuz omuza durdukça haklıyız kazanacağız. Üniversiteleri terk etmiyoruz hep buradayız. Kayyımlar gidene kadar biz buradayız. Kayyımlar gidecek biz kalacağız."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar