Fiyatı yüzde 400 arttı: En donanımlı ve pahalı BMW'yi Türkler alıyor

Fiyatı yüzde 400 arttı: En donanımlı ve pahalı BMW'yi Türkler alıyor
Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, 'Yüksek donanımlı BMW satışlarında Türkiye, 44 ülke arasında birinci' açıklamasında bulundu.

Türkiye’de kur artışı ve yüksek vergiler nedeniyle otomobil sahibi olmak giderek zorlaşıyor. Artık orta sınıf bir vatandaş için sıfır otomobil almak çok daha zor. Talep daha düşük segmentli araçlara kayarken, birçok tüketici de ikinci ele yöneliyor. Lüks segmentte ise durum biraz farklı. Vergi dilimine bağlı olarak lüks araçlarda son iki yıldaki fiyat artışı birçok modelde yüzde 400’e yakın arttı. Buna rağmen alım gücü yüksek kesim, fiyat artışına aldırmıyor ve lüksten vazgeçmek istemiyor.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, özellikle Türkiye’deki BMW müşterilerinin en donanımlı araçları tercih ettiğini söyledi. Tiftik, "Müşterilerimiz fiyat artışına rağmen en donanımlı araçları istiyor. Donanımı düşük araç yerine daha donanımlı araç getiriyoruz. BMW’nin özelliğini ortaya çıkaracak farklılığını ortaya koyacak araçlar getiriyoruz. Tüm modellerimiz için aynı durum geçerli. Bizim stratejimiz de bunun üzerine kurulu. Yüksek donanımlı BMW satışlarında Türkiye, 44 ülke arasında birinci" dedi.

Borusan Otomotiv olarak elektrikli mobilitede öncü şirket olma misyonuyla hareket ettiklerini ve temsil ettikleri markaların elektrikli modellerini dünyayla aynı anda müşterilerine sunduklarını belirten Tiftik, "Bu stratejimiz doğrultusunda 2013 yılında BMW i3 modeliyle başladığı mız tamamen elektrikli mobilite yolculuğumuzda mart ayında satışa sunmaya başladığımız BMW iX3’den sonra BMW iX’i de dünya lansmanından kısa bir süre sonra Türkiye’de satışa sunarak bu yoldaki kararlılığımızı bir kez daha teyit etmiş olduk" dedi.

Elektrikli BMW iX, kasım ayı itibarıyla Türkiye’ye xDrive40 versiyonuyla Borusan Otomotiv’in yetkili satıcılarında yerini aldı. Lansmanda 1.8 milyon TL olarak açıklanan fiyat, dün itibarıyla 1.9 milyon TL’ye ulaştı.

Tiftik, yeni modelin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, 100 bin kaparo veren 185 kişinin ön sipariş verdiğini, yıl sonuna kadar 300 adet iX satışı hedeflediklerini söyledi. Tiftik, "Çip krizi olmasaydı, 500 adet satabilirdik" dedi.

 

Öne Çıkanlar