Fındık üreticilerinden eylem çağrısı: Bu soyguna sessiz kalmayacağız

Fındık üreticilerinden eylem çağrısı: Bu soyguna sessiz kalmayacağız
Tüm Köy Sen yöneticisi Sağra, fındık alım fiyatına karşı üreticilere tepki gösterme çağrısı yaptı. Sağra, ‘Fındık geleceğimiz, maliyetin altında piyasa oluşturulmasını kabul etmiyoruz' dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık alım fiyatını 52 TL açıklamasının ardından serbest piyasa alıcılarının tarım gıda şirketlerinin fındık alım fiyatını 43-45 TL olarak açıklayacağı iddialarına üreticilerden tepki geldi.

İktidarın, fındık üreticilerini tekellerin elinde ‘maraba’ya dönüştürdüğünü ifade eden Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, üreticilere "Tepkimizi bahçelerden yükseltmeye başlayalım" çağrısı yaptı.

Evrensel’de yer alan habere göre "Fındık üreticileri olarak iktidarın desteğiyle tarım ve gıda tekellerinin marabası haline getirildik. Halkı oyalanmak, umut vererek fiyat açıklamasıyla oyalayan iktidar, TMO aracılığıyla maliyeti bile karşılamayan 52TL alım fiyatı açıkladı" diyen Sağra şunları söyledi:

"Bunun yetersizliğine tepki gösterdiğimiz halde biz fındık üreticilerini maraba olarak gören tarım ve gıda şirketleri alım fiyatını 43 -45 TL ile sezon açılışına başlayacaklarını söylentileri dolaştırılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da maliyetinin altında piyasa oluşturmaya çalışıyorlar. Kabul etmiyoruz."

‘BU SOYGUNA SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

"Bu soyguna karşı sessiz olmayacağız. Tüm üretici köylüleri önümüzdeki günlerde yapacağımız hak alma eylemlerimizin başlangıcı olması için bulundukları yerlerde basın açıklamalarıyla tepkilerini göstermeye çağırıyoruz. Yapılan açıklamaların videolarını hem kendi sosyal sayfalarımızda paylaşalım hem de bizlere ulaştırın, basına gönderelim. Sağır kulakları, kör gözlerin açılmasını sağlayalım. Tüm Köy Sen olarak ‘Bahçelerden Sesleniyoruz’ kampanyamızı büyütelim. Önümüzdeki günlerde yapılacak hak talepli eylemleri güçlendirelim. Uygulanan bu politika, üretici köylülerin umutsuzluğa düşürüp şirketlerin sözleşmeli tarım alanına girmemiz zorlanıyor. Bu tehlikeyi sendikamızın ilk kuruluş dönemi olan 2004 yılından bugüne vurguluyoruz. Fındık geleceğimiz. Geleceğimize sahip çıkıyoruz."

Öne Çıkanlar