İnşaat işçilerinden gece-gündüz direniş

İnşaat işçilerinden gece-gündüz direniş
İşçilerin haklarını alıncaya kadar 24 saat direniş kararı aldığı Emlak Konut GYO önündeki eylemi gece de devam ediyor.

İstanbul Ataşehir’deki Finans Merkezi’nde Emlak Konut, Gür Yapı ve Kiazom firmaları tarafından hakları gasp edilen İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyesi 13 işçi, sendikalarıyla birlikte Emlak Konut GYO önünde direnişe başladı. Sabah başlayan direniş, taşeron patronlarının görüşme talebiyle devam etti. Patronlar işçilerin alacaklarının yarısı kadar bir miktar teklif edince sendika ve işçi temsilcileri görüşme masasını terk etti ve direnişin gece gündüz sürdürüleceğini açıkladı.

İşçilerin haklarının yarısını teklif eden patronun tutumuna karşı "İşçilerin hakları gasp edilmeye devam ediyor. Burada yaptığımız eylemin sayısını unuttuk. Bu sizin işçi düşmanı olduğunuzu gösteriyor. 13 işçinin göz göre göre haklarını gasp eden Emlak Konut, Gür Yapı bir kez daha işçi düşmanlığını sergilemektedir. Haklarımızı almadan buradan ayrılmayacağız. Gece burada kalacağız, kapılarınızı kapatacağız, haklarımızı almadan bir adım geriye atmayacağız. Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz" diye belirtti.

Bu şantiyede 2 ya da 1 buçuk yıl, oldukça kötü koşullarda mesai yapan işçilerin en temel haklarının böylesine pervasızca gasbedilmeye çalışılmasına karşı işçiler, Emlak Konut GYO kapısını araç trafiğine kapattı.

Sloganlar ve ajitasyon konuşmalarıyla devam eden eyleme çevik ve sivil polisler saldırdı. Kapıda oturan işçiler ve sendika temsilcileri darbedilerek oradan uzaklaştırıldı.

İşçiler uzaklaştırıldıkları noktada hemen polis barikatının önünde oturma eylemine başladı. Polise ve Emlak Konut’a hitaben yapılan konuşmada, "Bizim buradaki direnişimiz meşru ve yasaldır. Sizin tutumunuz yasadışıdır. Siz iş kanunlarını ihlal ediyorsunuz" dediler.

İşçilerin haklarını alıncaya kadar 24 saat direniş kararı aldığı Emlak Konut GYO önündeki eylemi gece de devam ediyor.

Öne Çıkanlar