Fetullah Gülen'den özür dilemeyen gazeteciye hapis

Fetullah Gülen'den özür dilemeyen gazeteciye hapis
Yargıtay, Fetullah Gülen cemaatinin tehlikesini yıllar önce dile getirdiği için hedefe konulan gazeteci Hacı Boğatekin’in cezasını onadı. Boğatekin, 70 yaşında cezaevine girecek.

Gazeteci Hacı Boğatekin 2008 yılında kaleme aldığı "Feto ile Apo" başlıklı yazısı nedeniyle uzun yıllar Gülen cemaatinin hedefi oldu. Hakkında soruşturmalar başlatıldı ve tutuklandı. Fezleke hazırlayan savcı yıllar sonra ‘FETÖ’den hüküm giydi. Siyasi süreç değişti ancak Boğatekin’in peşi bırakılmadı. Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre Boğatekin’e verilen 1 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

170’İ AŞKIN DAVA

Gazeteci Hacı Boğatekin, Adıyaman’da yayınlanan Gerger Fırat Gazetesi’nin sahibi ve dünya çapında tanınmış bir isim. 42 yıldır gazetecilik yapan Boğatekin, birçok kez tehdit edildi, silahlı saldırıya uğradı. Hakkında 170’i aşkın dava açıldı. Bu davalardan en bileneni ise Boğatekin’in 2008 yılında kaleme aldığı, "FETÖ ile APO" başlıklı yazı nedeniyle açılan dava. Bu yazının ardından Boğatekin’in başı dertten kurtulmadı. Dönemin Gerger Savcısı Sadullah Ovacıklı, Boğatekin’den Fethullah Gülen’e "FETO" dediği için gazetenin yeni sayısında Gülen’den özür dilemesini istedi.

Özür dilemeyen gazeteci Boğatekin hakkında peş peşe soruşturmalar başlatıldı. Boğatekin gözaltına alınıp tutuklandı. Boğatekin hakkında açılan davalar devam ederken süreç değişti. Savcı Ovacıklı, "FETÖ üyeliği"nden hüküm giydi.

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

Ancak siyasi süreç değişse de Boğatekin’in dava süreciyle ilgili durum değişmedi. Yerel mahkeme Boğatekin’e 1 yıl hapis cezası verdi. Bu karar ise Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından onandı. Karar oy çokluğuyla alındı. Boğatekin’in avukatları kararı Anayasa Mahkemesi’ne taşımaya hazırlanıyor.

HİÇ BİR ŞEKİLDE GERİ ADIM ATMADI

Gazeteci Hacı Boğatekin o dönem savcılığa verdiği ifadesinde şunları söylemişti:

"Ben bir gazeteciyim. Feto ile Apo başlıklı yazı, görüş ve düşüncelerimdir. Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin tarikat ve şeriat tehlikesi altında bulunduğunu, en büyük tehlikenin de Feto lakabı ile anılan Fethullah Gülen tarikatından gelebileceğini düşünüyorum."

Öne Çıkanlar