'FETÖ' soruşturması bahanesiyle 209 bin dolar dolandırıldı

'FETÖ' soruşturması bahanesiyle 209 bin dolar dolandırıldı
Balıkesir'de A.İ.A., kendilerini polis olarak tanıtan S.A., H.C., A.K. ve A.C. tarafından, adının 'FETÖ' soruşturmasına karıştığı bahanesiyle 209 bin dolar dolandırıldı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde geçen aralık ayında yaşanan olayda S.A., H.C., A.K. ve A.C., telefonla ulaştıkları A.İ.A.’ya kendilerini polis olarak tanıttı. A.İ.A.’ya "FETÖ/PDY ile ilgili soruşturmaya adının karıştığını" söyleyerek, bankada bulunan yaklaşık 3 milyon TL değerindeki 209 bin dolarını çekmesini istedi.

A.İ.A., bankada bulunan 209 bin dolarını çekerek dolandırıcılara teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan A.İ.A., polise şikayette bulundu.

ŞÜPHELİLER BULUNDU, PARANIN AKIBETİ BELLİ DEĞİL

Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği bünyesinde oluşturulan ekip, 3 ay süre ile araştırmada bulundu. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin Urfa ve Mersin illerinde bulunduğu tespit edildi.

İl Emniyet Müdürlükleri ile gerçekleşen ortak operasyonda şüpheliler S.A., H.C., A.K. ve A.C. yakalanarak gözaltına alındı. 

Ayvalık’a getirilen şüpheliler, 3 gün süren sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. S.A. ve H.C. mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, A.K. ve A.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Paranın akibeti hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadı. (DHA)

Öne Çıkanlar