'Fethiye Karagözler’in tek çocuk parkı çıkar ilişkileri uğruna feda ediliyor'

'Fethiye Karagözler’in tek çocuk parkı çıkar ilişkileri uğruna feda ediliyor'
'Biz istiyoruz ki, bu memlekette yapılan her iş, üç beş kişinin çıkarına değil, bu toprakları dolduran milyonların yararına olsun.'

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK - Fethiye'nin Karagözler Mahallesi'nde bulunan tek çocuk parkının Fethiye Belediyesi Encümen kararı ile Esnaf Hastanesi Genel Müdürü’nün eşinin arsası ile birleştirilip otel yapılacağını söyleyen MUÇEP Fethiye Meclisi üyeleri, "Encümen kararını değiştirin, çocuklara parklarını geri verin" dedi. 

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Karagözler Mahallesinde, mahallenin tek çocuk parkı Fethiye Belediyesi Encümen kararı ile Esnaf Hastanesinin Genel Müdürü’nün eşinin arsası ile birleştiriliyor.

Fethiye Karagözler’in tek parkı çıkar ilişkileri uğruna feda edildiğini söyleyen MUÇEP Fehtiye Meclisi üyeleri, Fethiye Karagözler’deki çocuk parkı, imar planında  ‘Yol Fazlası’ olarak görünmesine rağmen 40 senedir park olarak kullanıldığını, İmar Kanunun 18'inci Maddesine göre ‘Yol Fazlası’ olarak görünen parsellerin, belediyenin kararı ile komşu parsellerle birleştirildiğini söyledi. 

Çocuk parkına sınırı olan 3 tapu sahibinden hiçbirinin bugüne kadar parsel birleştirme için belediyeye başvurmağını dile getiren meclis üyeleri, Esnaf Hastanesi Genel Müdürü’nün eşinin arsa satın alması ile işlerin değiştiğini ifade ediyor. 

"İlgili kişi, Mart 2020’de Belediye’ye başvurarak yol fazlası olarak görünen parselin, kendi arsası ile birleştirilmesini istiyor.  Fethiye Belediye Encümeni de yıllardır park olarak kullanılan arsanın birleştirilmesinde hiçbir mahsur görmeyerek hemen onay veriyor. CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı’nın 100 metre mesafede oturduğu; CHP’nin en güçlü olduğu yerdeki 40 senelik park bir anda CHP’li belediye encümenin gözlerinden kaçıveriyor. 

ÇOCUK PARKININ YOK EDİLMESİNDE BİR MAHSUR GÖRMÜYORLAR!

Fakat Tapu ve Kadastro  Müdürlüğü’nde ilgili parselin Belediye’ye değil Hazine’ye ait olduğu ortaya çıkıyor ve birleştirme onaylanmıyor. 

İlgili kişi bu kez Hazine (Milli Emlak) üzerinden talebini yeniliyor. Milli Emlak, İmar Yasası Yönetmeliği’ne göre Belediye’den birleştirme işlemi için onay istiyor.  Haziran ayında Belediye Encümeni tekrar çocuk parkının yok edilmesinde bir mahsur bulmayarak arsanın birleşmesi işlemini tekrar onaylıyor." 

HİÇBİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİL

Demokrasi, katılımcılık, şeffaflık iddiası ile gelen Fethiye Belediyesi'nin, kendi aldığı kararı iptal edip Milli Emlak’a gönderirse mahallenin tek çocuk parkının ranta kurban gideceğini ifade eden MUÇEP Fethiye Meclisi üyeleri, 
"Encümen kararını değiştirin, çocuklara parklarını geri verin" diyerek şunları dile getiriyor:

KARAR ALINIRKEN MİLYONLARI GÖZÖNÜNE ALIN

"Biz istiyoruz ki, bu memlekette yapılan her iş, üç beş kişinin çıkarına değil, bu toprakları dolduran milyonların yararına olsun. Herhangi bir karar alınırken, İzmir'deki ortak tüccar, İstanbul'daki ahbap milyoner değil, bu kararların altında beli bükülen, çoluk çocuk inleyen yığınlar göz önünde tutulsun."

Öne Çıkanlar