Lise öğrencilerini ‘festival' adı altında AKP programına götürdüler

Lise öğrencilerini ‘festival' adı altında AKP programına götürdüler
Konya’da lise öğrencilerinin ‘Adana Gençlik Festivali’ne gitmeye hak kazandınız’ denilerek AKP’nin mitingine götürüldüğü ortaya çıktı. Eğitim İş Sendikası'ndan olaya tepki geldi.

Konya'nın Altınekin ilçesinden lise öğrencilerinin AKP Gençlik Kolları tarafından "Adana Gençlik Festivali'ne gitmeye hak kazandınız" mesajı gönderilerek Adana'daki AKP programına götürüldükleri açığa çıktı.

AKP Gençlik Kolları Başkanlığı, parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla geçtiğimiz cumartesi günü Adana’da ‘gençlik şöleni’ yapmış ve şölene Türkiye'nin birçok şehrinden öğrenciler otobüslerle taşınmıştı.

‘BİR SİYASİ PARTİ ÇOCUKLARIN ÖZEL OLAN TELEFON NUMARALARINI NERDEN BULDU?’

Sözcü’nün haberine göre Altınekin Kaymakamlığı ve Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü konuyla ilgili açıklama yapmaya davet eden Eğitim İş Sendikası’ndan Özgür Ulaş Yiğit "Konya'nın Altınekin ilçesine bağlı Ali Esmehan Tekelioğlu Anadolu Lisesi öğrencilerine Altınekin AKP Gençlik kollarından ‘Adana Gençlik Festivali'ne gitmeye hak kazandınız' diyerek mesaj atılmış siyasi parti mitingine götürülmüştür. Bir siyasi parti gençlik teşkilatı çocuklarımızın özel olması gereken cep telefonu numaralarını nereden bulmuştur? Altınekin ilçesinden hangi okullardan, kaç lise öğrencisi kandırılarak bu akıl almaz organizasyona dahil edilmiştir?" diye sordu.

EĞİTİM İŞ: BU OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ, HESABINI SORACAĞIZ

"Altınekin Kaymakamı, Altınekin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü derhal bu konu hakkında açıklama yapmak zorundadır" diye belirten Yiğit, asıl izahat vermesi gereken adresin de Konya AKP İl Başkanlığı olduğunu belirtti.

Bu gidişle okuma bayramı adı altında ilkokul öğrencilerinin de kandırılabileceğini ifade eden Yiğit, "Eğitim-İş sendikası olarak bu akıl almaz olayın peşini bırakmayacağımızı, bu olayın sorumlularından hukuki zeminde hesap soracağımızı herkesin bilmesini isteriz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar