Adliye önünde adalet eylemi yapan Şenyaşar ailesi: Hakim ve savcılar değişiyor ama adalet gelmiyor

Adliye önünde adalet eylemi yapan Şenyaşar ailesi: Hakim ve savcılar değişiyor ama adalet gelmiyor
Urfa Adliyesi önünde adalet mücadelesi veren Ferit Şenyaşar, yıllardır süren dava süreci ve 1 yıldır yaptıkları eyleme işaret ederek ‘Hakimler, savcılar değişiyor ama adalet gelmiyor’ dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 469’uncu gününe girdi. Anne ve oğlu sabah erken saatlerde Urfa Adliyesi önüne gelerek, bugün de nöbet eylemine başladı. "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alana "Suruç Devlet Hastanesi'nde 14.06.2018 tarihinde baba ve 2 oğlu herkesin gözü önünde katledildi. Anne, hukuksuz olarak tutuklu bulunan ve katledilen çocukları için adliye kapısında adaleti bekliyor. Herkes için adalet" yazılı pankart asan anne ve oğlu, adliyeye yolu düşen yurttaş ve avukatlara adalet mücadeleleri hakkında bilgi veriyor.

'BAYRAMLARI ADLİYE BİNASI ÖNÜNDE GEÇİRİYORUZ, ADALET İSTİYORUM’

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Kurban Bayramı’nın yaklaştığını işaret eden Emine Şenyaşar, "Oğlum 4 yıldır cezaevinde. 4 yıldır doğru düzgün bir bayram kutlayamadık. İki yıldır bayramları adliye binası önünde geçiriyoruz. Oğlum eve gelsin bayramımızı evde kutlayalım. Ben bayramda burada oturmak istemiyorum.  Adalet olsaydı oğlum bırakılırdı. Ben oğlumu istiyorum. Çocuklarımı öldürenler tutuklansın" diye konuştu.

'HAKİM, SAVCILAR DEĞİŞİYOR ADALET GELMİYOR'

Ferit Şenyaşar da, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından 5 bin 426 hakim ve savcının görev yerinde değişiklik yapıldığını hatırlatarak, "4 yıldır adalet mücadelesi veriyoruz. Bugün adliyeye geldiğimizde Urfa Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri’nin değiştiğini öğrendik. Katliamın, ‘iş yeri davası’ ile ilgili karar da Antep Bölge Mahkemesi’nde. Oradaki daire başkanı da değişmiş. Savcılar, hakimler değişiyor ama adalet gelmiyor. Gelen yetkililer bu adaletsizliğe çözüm bulmuyor. Ortada bir hakikat var. Bir hukuksuzluk ve adaletsizlik var. Gelen yetkililere sesleniyoruz; bu hukuksuzluğu bütün Türkiye kamuoyu biliyor. Artık bu hukuksuzluk gündemden düşsün istiyoruz" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Hâkim ve Savcılar Kurulu'nun (HSK), 5 bin 75 adli ve 351 idari hâkim ve savcıyı kapsayan yaz kararnamesine göre aralarında Eskişehir, Kocaeli, Kayseri'nin de arasında bulunduğu 33 ilin başsavcıları değiştirildi. 351 yerel mahkeme üyesinin de yerleri değiştirildi.

Gezi Davası'nda verilen kararlara şerh düşen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin üye hakimi Kürşad Bektaş İstanbul'dan Tokat'a gönderildi. Bektaş, Turhal Hakimliği'nde görevlendirildi.

Kobane Davası iddianamesini hazırlayan Ankara Cumhuriyet Savcısı Ahmet Altun ise terfi aldı. Altun, HSK kararnamesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili yapıldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar