Ferit Şenyaşar: Dava üzerindeki siyasi el kalksın, savcılar gereğini yapsın

Ferit Şenyaşar: Dava üzerindeki siyasi el kalksın, savcılar gereğini yapsın
Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar, haklı olduklarını bütün dünyanın bildiğini ancak davalarının üzerinde siyasi bir el olduğunu ifade etti.

Fotoğraf: Arşiv


Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 564’üncü gününe girdi. Sabah saatlerinde Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, Suruç ilçesinde bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne gelerek bugün de nöbeti başlattı.

Ailesinin taleplerinin haklı olduğunu belirten Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar’a işaret ederek "Annenin feryadını dünya duydu ama hukuki bir adım atılmadığı için yargı eliyle zulüm devam ediyor. Bu adaletin bir an önce sağlanmasını istiyoruz. Annenin mücadelesi belgesellere konu oldu, kitaplaştırıldı, şimdi de annenin bir yazması Amerika’da açılan ‘Siyasi Soykırım Sergisi’nde’ sergileniyor. Annenin haklı olduğunu bütün dünya bilmesine rağmen dava üzerinde siyasi bir el var. Bu siyasi elin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz ki savcılar gereğini yerine getirsin" şeklinde konuştu.  (MA)

Öne Çıkanlar