Ferit Şenyaşar: AKP milletvekillerine ‘kim katletti’ diye sorulacak

Ferit Şenyaşar: AKP milletvekillerine ‘kim katletti’ diye sorulacak
Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 308. günde devam ediyor.

Adalet Nöbeti'ni 308'inci gününde sürdüren Şenyaşar ailesi, "halkın içine karışın" talimatı alan AKP milletvekillerinin tüm illerde, "Bu annenin 2 evladını ve eşini kim hastanede katletti" sorusuna maruz kalacağını söyledi. 
 
Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 308'nci gününde devam ediyor.

Suruç ilçesinden 42 kilometre yol gelen Şenyaşar Ailesi, adliye önündeki pankartın önünde soğuk havaya rağmen nöbetini sürdürüyor. 
 
Urfa Adalet Sarayı'ndaki köşelerinde 308 gündür nöbete devam ettiklerini belirten Ferit Şenyaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP milletvekillerine "halkın içine karışın" talimatı verdiğini hatırlattı. Şenyaşar, "Urfa'nın 8 milletvekili varsa, halkın arasına geldiğinde, halk bu nöbetimizi soracak. 'Bu anne niye 4 mevsimdir bu adliye kapısında bekliyor' diye soracaklar. Bu katliamı yapan AKP içinde bir milletvekilidir. Bu milletvekili hala birileri tarafından korunuyor. Korunduğu için de şu an savcılar etkisiz kılınmış, görevlerini yapamıyorlar, suç işliyorlar. Eğer AKP milletvekilleri halkın içine karışacaksa, bu mücadelemiz, Türkiye'nin her ilinde gündeme geliyor. Ve halk milletvekillerine, 'Bu anne niye adliye önünde bekliyor, bu annenin 2 evladını ve eşini kim hastanede katletti' diye soracak. Eğer AKP içinde bu soruya cevap verecek milletvekili varsa, çıksın meydanda toplum arasına karışsın. Bu soruya cevap versin" dedi. 

Öne Çıkanlar