Silivri Cezaevi'nde 'kalp krizinden' öldü denilen Ferhan Yılmaz'ın yoğun bakım görüntüleri ortaya çıktı

Silivri Cezaevi'nde 'kalp krizinden' öldü denilen Ferhan Yılmaz'ın yoğun bakım görüntüleri ortaya çıktı
Yılmaz'ın ağabeyi Hikmet Yılmaz, 'Bu kalp krizi geçirmiş birisinin görüntüsü mü? Bu görüntüye bakıp kalp krizi diyebilir misiniz? Diyarbakır'da yaşananlar şimdi burada yaşanıyor' dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İşkence iddiaları ile gündeme gelen Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde hayatını kaybeden Ferhan Yılmaz’ın yoğun bakım görüntüleri gündeme oturdu. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, yapılan Yılmaz’ın ‘Ferhan Yılmaz kalp durması sonucu ölmüştür’ açıklamasının ardından sessizliğini koruyor.

'KALP KRİZİ' AÇIKLAMASI YAPILDI

Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi hakkında gündmee gelen iddialara göre; Nisan’da başlayan şiddet ve işkencede 60 gardiyan girdikleri koğuşlarda mahpuslara işkence yaptı ve onları tehdit edip kendilerini öldürmelerini istedi. baskılara dayanamayan mahkümların toplu şekilde intihar ettiği de öne sürülen iddialara Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, "Tamamen gerçek dışıdır. Söz konusu iddialar iyi niyetten uzak, kamuoyunda algı oluşturmaya yöneliktir" ifadeleriyle yalanlamıştı. 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafındna yapılan açıklamanın ardından , Ferhan Yılmaz iisimli mahkumun hayatını kaybettiği öğrenildi. Yıılmazın yakınlarına ölüm nedeni olarka "kalp krizi" denmesine rağmen aile fertleri Yılmaz'ın vücudunda işkence izleri bulunduğunu ifade etti.

Ferhan Yılmaz’ın ağabeyi Hikmet Yılmaz, "Bize kalp krizi dediler. Cenazesini yıkarken gördük, sanki boynuna çamaşır ipiyle asılmış gibi iz var, her iki gözü patlamış, gözlerinden kan geliyor, burnu sanki tamamen kırılmış pamuklarla doldurulmuş, göğüs kısmında büyük bir şişkinlik ve morluk var sanki ağaç saplanmış gibi. Üst dudağı neredeyse bir avuç kadar şişmişti. Sağ ayak kısmı dikişliydi" ifadelerini kullandı.

'DİYARBAKIR'DA YAPILANLAR SİLİVRİ'DE YAPILIYOR'

Evrensel'den Meltem Akyol'un haberine göre; Ancak Ferhan Yılmaz’ın yoğun bakım görüntüleri ailenin ‘işkence’ iddiaları doğrular nitelikte. Görüntülerden sonra  konuşan Ferhan Yılmaz’ın ağabeyi Hikmet Yılmaz, "Tam size dün anlattığım gibi. Görüyorsunuz siz de… Dudaklarını, burnunu. Bu kalp krizi geçirmiş birisinin görüntüsü mü? Bu görüntüye bakıp bu çocuk kalp krizi geçirdi diyebilir misiniz?" diye sordu.

Sorumlularla ilgili yetkilileri de göreve çağıran Yılmaz, "Ne gıda zehirlenmesidir ne de kalp krizidir. Açık ve net kendini gösteriyor ki 90’lı yıllarda Diyarbakır Cezaevinde yapılan Silivri’de kardeşime yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu fotoğrafa bakıp Silivri Cezaevi Müdürüne herhangi bir işlem yapmayacak mı? Bu sorumluların görevden alınmasını ve yargılanmasını istiyoruz. Her kim ki buna sessiz kalırsa yargı, yetkililer, onlar da bunun ortağı olur" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar