Özdağ'ın ayrımcı açıklamalarına Fenerbahçe'den yanıt

Özdağ'ın ayrımcı açıklamalarına Fenerbahçe'den yanıt
Fenerbahçe, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın futbolcuları Gustavo ile ilgili paylaştığı video için açıklama yayınladı: Kulübümüzün hiçbir siyasi gündeme dâhil edilmemesini rica ediyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Twitter hesabından paylaştığı animasyon videoyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Kulübün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ’ın resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım üzerine açıklamamızdır;

Ülkemizin siyasi çerçevedeki gündemlerinden biri olan mülteciler konusuna dair yapılan ilgili paylaşımda; Kulübümüzün ve sözleşmesi devam eden, üç yıldır formamıza saygıyla, sorumlulukla hizmet eden, takımımızın kaptanlığını yapmış bir futbolcusunun adının kullanılması, ima edilmesi kabul edilemezdir.

Daha önce pek çok kez vurguladığımız bir gerçeği bir kez daha en açık haliyle dile getirmek istiyoruz ki; Fenerbahçe Spor Kulübü siyaset üstü bir konumdadır. Zorla içine çekilmediği sürece hiçbir siyasi sürecin, konunun ve gündemin bir parçası olmamıştır ve olmayacaktır.

Bu gerçekten hareketle Sayın Özdağ’dan, futbolcumuza ve kulübümüze yapılan bu yaklaşımdan geri adım atılmasını beklediğimizi vurguluyor; kulübümüzün hiçbir siyasi gündeme dâhil edilmemesini rica ediyoruz."

 

ÖZDAĞ'DAN YANIT: GÜLÜMSEMEYİ UNUTMAYIN

Fenerbahçe'nin açıklamasına kısa bir süre sonra Özdağ yeni bir paylaşım yaparak yanıt verdi.

Özdağ paylaşımında, "Fenerbahçe alıntıladığım, 2 gün önce yayınlanan bu KOMİK animasyon İle ilgili açıklama yapmış. Doğrusu şaşırdım. Burada önemli olan Türk halkının sığınmacıları 'Gönderme' konusunda kime güven duyduğudur. Benim açıklamamda futbol/futbolcu ile ilgili tek ifade yok. Gülümseyi unutmayın" ifadelerine yer verdi.

 

ÖZDAĞ'IN PAYLAŞTIĞI ANİMASYON VİDEO

Sosyal medyada paylaşılan Fenerbahçeli futbolcu Luiz Gustavo, Ali Koç ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın canlandırıldığı ve Venüs Anime hesabından paylaşılan video gündem oldu.

Son aylarda takımdan ayrılması konuşulan Brezilyalı futbolcu Gustavo ile Ümit Özdağ'ın "sığınmacıları göndereceğim" vaadi videoya konu edildi.

Videoda Ali Koç'un yardım isteğine Özdağ, "Şu arkamda görmüş olduğunuz mancınık inşaatı tez zamanda bitecek. Biter bitmez gelin. Onu da içine koyar göndeririz ülkesine" diyerek öneri sunduğu görüntüler yer aldı.

 

Öne Çıkanlar