Fenerbahçe, Beşiktaş'tan Şehmus Hazer'i kadrosuna kattı

Fenerbahçe, Beşiktaş'tan Şehmus Hazer'i kadrosuna kattı
Fenerbahçe ile Beşiktaş Şehmus Hazer transferi konusunda anlaşmaya vardı. Hazer, sarı-lacivertlilerle 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Beko, uzun süredir transferi için uğraştığı Şehmus Hazer ile resmi sözleşme imzaladı.

Sarı-lacivertli kulüp, Beşiktaş'la yapılan görüşmelerde bonservis konusunda el sıkıştı. Beşiktaş, Şehmus için 800 bin dolar bonservis bedeli alacak.

Basketbol yorumcusu İsmail Şenol'un aktardığı bilgiye göre, bunun 650 bin dolarlık kısmını Fenerbahçe, 150 bin dolarlık kısmını da Hazer kendi cebinden karşılayacak.

Beşiktaş kulübü ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Şehmus Hazer'in transfer süreci hayli zorlu geçti.

Fenerbahçe'nin basketboldan sorumlu yöneticisi Sertaç Komsuoğlu ile Şehmus Hazer'in bir restoranda yemek yerken çıkan görüntüleri olay olmuştu.

Beşiktaş'tan yapılan açıklamada "Sporcumuz veya menajeri, Beşiktaş Jimnastik Kulübü yönetiminin izni olmadan gelebilecek transfer teklifleri doğrultusunda görüşme yapamaz. Fenerbahçe Spor Kulübü, sporcunun transferi için resmi olarak kulübümüze başvurmuş ve önerdikleri rakam reddedilmiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yapılan açıklamada, basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyemiz Umut Şenol ile transfer görüşmelerinin devam ettiği şeklinde kamuoyunda bir algı yaratılmaya çalışılmıştır. Müsaade alınarak yapılan bir görüşmeymiş gibi yaratılmaya çalışılan bu algı gerçek dışıdır." denilmişti.

BEŞİKTAŞ İLE 33 MAÇA ÇIKTI

Beşiktaş'a geçen sezon Teksüt Bandırma'dan transfer olan Şehmus, Basketbol Süper Ligi'inde siyah beyazlı formayla 33 maça çıktı. Maç başına ortalama 32.20 dakika görev alan Şehmus, toplamda 492 sayıyla takımına katkıda bulunurken maç başı 14.91 sayı ortalamasıyla oynadı. 1.90 boyunda olan ve şutör gard pozisyonunda oynayan Şehmus, A Milli Basketbol Takımı'nda forma giyiyor.

1999 doğumlu olan Şehmus Hazer, bu yaz NBA takımlarından Cleveland Caveliers ile NBA Yaz Ligi'nde boy göstermişti.

Öne Çıkanlar