Fenerbahçe Başkan Ali Koç'tan Trabzonspor açıklaması

Fenerbahçe Başkan Ali Koç'tan Trabzonspor açıklaması
Trabzonspor taraftarının açtığı pankartı "Paçavra" olarak niteleyen Ali Koç, "Bu mesajı yollayanların selamını geçmişte olduğu gibi bugün de aldık, bir kenara not ettik" dedi.

Trabzonspor taraftarının, takımının Antalyaspor ile karşılaşmasında açtığı pankarta tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Maçta açılan paçavradaki aşağılık mesajlar açıktır. Bu mesajı yollayanların selamını geçmişte olduğu gibi bugün de aldık, bir kenara not ettik. Bu camia, başında kim olursa olsun kudretiyle, gücüyle, taraftarıyla bu işlere müsaade etmez." dedi.

Basın toplantısı düzenleyen Başkan Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Aylardır sistematik şekilde 2010-2011 şampiyonluğuyla ilgili söylem ve eylemlerle uğraşıyoruz. Herhangi bir takımın şampiyonluğu bizi ilgilendirmez ancak hiçbir şampiyonluk, kuralları ve hukuku çiğneme hakkı vermez. Kaybetmenin ve rekabet etmenin de bir asaleti vardır

Cumartesi günü oynanan maçta yaşanılanlar, biz Fenerbahçelilerin tahammül sınırını aşmıştır. Bir takımın 38 yıl sonraki şampiyonluğu veya herhangi bir takımın şampiyonluğu bizi ilgilendirmez. Ancak hiçbir şampiyonluk, başka bir takıma dil uzatma hakkını vermez.

SÜLEYMAN SOYLU'YA TEŞEKKÜR

Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Fenerbahçe'nin duruşundan bahsetmiştir. İçişleri Bakanımıza da teşekkür etmek gerekiyor. Şampiyonluk kutlamalarında '38 yıl sonra gelen şampiyonluk' ifadesini kullanarak devletimiz tarafından da bunu onaylamıştır. Kongre üyemiz olarak o görüntüler bizi üzse de...

'TRABZONSPOR YÖNETİCİLERİNE SESLENİYORUM'

Trabzonspor'un yöneticilerine sesleniyorum. 3 Temmuz'un bir kumpas olduğu tüm mahkemelerce kanıtlanmıştır. Başvurdukları her kapından ret yediklerini de hatırlayalım. CAS, UEFA, FIFA, İsviçre Federal Mahkemesi kararları... Her mahkemeye gittiniz, kapı kapı dolaştınız. Avukatlara dünyanın parasını harcadınız. Bazılarının zaman içinde FETÖ'cü avukatlar olduğu da ortaya çıktı. Camianıza sahte umut pompaladınız. Sayenizde hayali şampiyonluk vadeden yöneticiler gördük. Hiçbir girişiminizden sonuç alamadınız. Alsaydınız bu kupa, bu müzede durmazdı.

Bugün hala bu gerçeklere rağmen 2010-2011 şampiyonuyuz diyerek kendinizi kandırıyorsunuz. Bir an evvel camianızı gerçeklerle tanıştırın ve onları gerçeklere alıştırın.

'TRABZONSPOR UZUN YILLAR ŞAMPİYON OLAMADI'

Trabzonspor'un pervasızca sergilediği bu tutum, hadsizlik ve şımarıklığın, sahip oldukları koruma kalkanıyla sağlandığını belirtmek istiyorum. Trabzonspor, uzun yıllardır şampiyon olamadı. 2010-2011'de bize kaybettikleri şampiyonluğun acısını hala hazmedemediler. Yıllar içinde bugünün altyapısı hazırlandı. Bir kez daha yaklaşıp, kendi panikleri ve hatalarıyla 2019-2020 sezonunda şampiyonluğu kaybettiler.

'DEVLET YETKİLİLERİ, TRABZON'DA KORKUYOR MU?'

Trabzon il sınırında bize yapılan, FETÖ'nün parmağı olan, hala faili meçhul olan bir olay var! Türkiye'de bu seviyede faili meçhul olay yoktur. Siz açtığınız pankartla, bu olaya sahip çıktınız. Bu pankartı asanlar, yol verenler, bu cesareti nereden buluyorsunuz?

Söz konusu kulübün 10 yıl boyunca başvurduğu her kapıdan istisnasız reddedildiğini hatırlayalım. CAS, FIFA, İsviçre Mahkemesi... Avukatlara dünyanın parasını harcadınız. Hatta bazı avukatlar FETÖ'cü çıktı. 12 yaşında bir çocuğun 'Formanı alabilir miyim?' pankartı içeri alınmadı. Ama bu paçavra nasıl içeri alındı? İstanbul'da kurallar farklı mı? Devlet yetkilileri, Trabzon'da korkuyor mu, çekiniyor mu? Kimden çekinip, korkuyorlar? Bu pankartı asanlar, yol verenler, bu cesareti nereden buluyorsunuz?

Tabii ki diğer takımları tutan siyasetçilerimiz var ancak onların, devletin ağırlığına yakışan duruşları, söz konusu Trabzonspor olduğunda sergilenmiyor. Hangi takımın bakanı ve milletvekilini, Beşiktaş, Galatasaray, Başakşehir maçlarında böyle gördünüz?

'SÖZ KONUSU PAÇAVRADAKİ AŞAĞILIK MESAJ AÇIKTIR'

Son yıllarda Trabzon'u tutan devlet görevlilerin bunu açıkça sergilemeleri, açıkça şampiyonluk dilemeleri, bu camianın kendini ayrıcalıklı düşünmesine sebep oluyor. Türk futbolunu yönetenleri etkiliyor ve baskı altında bırakıyorsunuz.

Hangi takımın bakanını Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir maçlarında böyle gördünüz? Uzun vadede bu durum en çok Trabzonspor'a zarar verecek. Sadece Trabzon'un değil, tüm Türkiye'nin bakanları olarak, sizlerin bu pankartı nasıl karşıladığınızı merak ediyoruz. Suç teşkil eden bu pankarta neden tepki göstermediniz? Söz konusu paçavradaki aşağılık mesaj açıktır! Türk futbolu Trabzon hakimiyetine geçirilmek isteniyor. Ben veya diğer başkanlar sahaya atlasaydık ne kadar ceza alırdık?

'AHMET AĞAOĞLU EN AZ 6 AY CEZA ALMALIYDI'

19 Eylül 2015, Trabzonspor-Galatasaray maçı... Top Denayer'ın eline çarpıyor, hakem Cüneyt Çakır görmüyor. Dünyanın her yerinde ve her seviyede maç yöneten Cüneyt Çakır, 1612 gün Trabzonspor maçına atanmamış. 2019-2020'de 2-2 biten Alanyaspor-Trabzonspor maçı... Sayın Başkan maçtan sonra sahaya atlamış, hoş olmayan görüntüler vermiş, fiziki saldırıda bulunulmuştu. En az 6 ay ceza alması gerekirken sadece 15 gün ceza aldı.

'BU KORKAK ZİHNİYET BU AÇIKLAMAYA CEVAP DAHİ VERMEDİ'

 

27 Eylül 2021, Trabzonspor-Alanyaspor maçı... Maç 1-1 bitiyor. Hakem, görülmemiş şekilde hakemliği bıraktırılan Halis Özkahya. Haklı bir kırmızı kart veriyor, sonra Trabzonspor çok ağır ve saldırgan bir açıklama yapıyor. Bu açıklamaya TFF cevap dahi veremedi. Fenerbahçe'nin her açıklamasına saatler, dakikalar içinde cevap veren bu korkak zihniyet, bu açıklamaya cevap dahi veremedi.

Trabzonspor'un o açıklamasından bir bölüm 'Hırsızları barındıran, kollayan ve güçlendiren bu zihniyet. Yüzüne tükürüldüğünde "Ya Rabbi şükür" diyen bu insanlar ve Halis Özkahya yalnız değildir.' Böyle bir açıklamayı sezonun 7. haftasında yaptılar.

Fenerbahçe'nin yaptığı her açıklamaya saatler içinde cevap veren bu korkak zihniyet, Trabzonspor'un sezon başında yaptığı açıklamaya cevap bile veremiyor, para cezası ve hak mahrumiyetiyle geçiyorlar.

Niye böyle bir sert çıkış yapıyorlar biliyor musunuz? Bundan sonraki ilk iç saha maçları Fenerbahçe. Meşhur, Kim Min Jae'nin oyundan atıldığı maç. Son derece yetersiz bir hakem o maça atanıyor, orada neler olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Tüm takım taraftarlarına sesleniyorum. Tehlike sadece Fenerbahçe'ye karşı olan bir tehlike değil.

'TRABZONSPOR-ANTALYASPOR MAÇI TATİL EDİLMELİYDİ'

Trabzonspor'a Adana Demirspor karşısında verilen penaltı için kimse bu pozisyon penaltı diyemez. Antalyaspor karşılaşmasında maçın tatil olması gerekirdi. Hakem maçı tatil etse kimse bir şey diyemezdi. İçinde bulunduğumuz konjonktür nedeniyle maç tatil edilemedi. İçinde bulunduğumuz futbol konjonktüründe hiçbir hakem o maçı tatil edemezdi. Antalyaspor son dakikalarda gol atsaydı orada neler olurdu? Dik duruşlarından dolayı Antalyaspor'u kutluyorum. Ben olsaydım takımı sahadan çekerdim.

KÖPRÜYE ASILAN BAYRAK

Köprüdeki bayrak... Hangi sezon bitmeden bayrak köprüye asıldı? Göreceksiniz o bayrak en erken ve en uzun asılan bayrak olacak. İstanbul'da zaten köprüye başka takımın bayrağı asılmamalıdır. Bizim bayrağımız başka şehirde böyle asılıyor mu? Fenerbahçe'den başka kimse sesini çıkarmıyor.

TFF'YE TEPKİ

Pazar günü Beşiktaş-Fenerbahçe maçı var. Trabzonspor İstanbul'da şampiyonluk kutlayacak. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Aklınızı mı yediniz? En azından polise acıyın. Beşiktaşlılarla karşı karşıya gelirlerse ne olacak? Kendi sahalarındaki maçlarını İstanbul'a almak istiyorlar. Bu provokasyon değil mi? Beşiktaş şampiyon olacak, son maçını Trabzon'da oynayacak! Galatasaray böyle bir maçı Eskişehir'de oynayacak! Fenerbahçe, Bursa'da oynayacak! Böyle şey olabilir mi?

TFF'nin T'si Trabzonspor için değil, Türkiye içindir. Hala 2010-11'deki Süper Kupa maçı için cevap veremediler. Beşiktaş ile başvurduk! Yazıklar olsun. İnşallah tez zamanda oradan ayrılırsınız, hepiniz! Korkuyorlar! Maça izin verirsek, 2010-11'i kabul etmiş olacaklarını düşünüyorlar. Sitenizde yazıyor

'AHMET AĞAOĞLU, KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANI OLDUĞU SÜRECE KULÜPLER BİRLİĞİ ÇALIŞMALARINA KATILMAYACAĞIZ'

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Başkanı olduğu sürece Kulüpler Birliği çalışmalarına katılmayacağız. Ahmet Bey'in şahsıyla problemim yok. Böyle bir pankarta izin veren kişi, kulüplerin başında olamaz.

Devletimize sesleniyorum, bu pankart için gerekenlerin yapılmasını, otobüsümüzün kurşunlayanlar bulunmalıdır. Bunların bulunmaması, devletimizi zayıf göstermektedir.

'CUMHURBAŞKANI VE DEVLET BÜYÜKLERİMİZE GİDECEĞİZ'

2023-24 sezonundan itibaren armamıza 5 yıldızı koyacağız. Fenerium ürünlerine şimdiden 5 yıldızı koyacağız

Sayın Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerimize gideceğiz. Süleyman Soylu, bizimle görüşmek isterse, ona da gideceğiz. Trabzonspor anıtı, kaynak yaratmak için doğaldır. 8 şampiyonluk diyeceklerse, o kendi bilecekleri iş. 8 şampiyonluk kutlayanın müzesinde 8 kupa olur.

TRABZONSPOR'U TEBRİK ETMEYECEĞİM

Trabzonspor- Antalyaspor maçı bittikten sonra Başkanlar Whatsapp grubuna bir iki başkan tebrik mesajı girdi. Ben de şu mesajı attım; Tebrik etmek isterim ama etmeyeceğim. Herkes her şeyin farkında.

'SİHİRLİ DEĞNEK TRABZONSPOR'A YARDIM ETTİ'

İyi takım kurdular, çoğunlukla daha iyi top oynadılar. İyi oynamadıkları günlerde de sihirli değnek bir şekilde yardımcı oldu. Varsa da düzeltin Trabzonspor'un hakem hatalarından dolayı kaybettiği puan var mı?

Beşiktaş- Trabzonspor maçında Beşiktaş'a penaltı verilmedi. Malatya maçında Peres, rakibin suratına vurdu. Adana Demirspor- Trabzonspor maçında Trabzonspor'a penaltı yaratıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında şampiyonluk en çok Fenerbahçe'ye yakışır. Spor Yasası çıktı, şu anki duruma göre bütün büyük kulüp başkanlarının içeri germesi gerekir, ciddi söylüyorum. Kovid, kur, yayıncı kuruluş indirimi... Bunlar yasada yok. Harcama limitlerini bu kurlarla nasıl hesaplayacaklar, bilmiyorum

Biz zalim değiliz. Ama zulme ses çıkartırız.

Öne Çıkanlar