Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan kadınlar: Arkadaşlarımızı almadan gitmeyeceğiz

Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan kadınlar: Arkadaşlarımızı almadan gitmeyeceğiz
'Cumhurbaşkanı'na hakaret' iddiasıyla gözaltına alınan kadınların serbest bırakılmasını talep eden kadın ve LGBTİ+'lar, 'Feminist Gece Yürüyüşü'ne yapılan saldırıya karşı susmuyoruz' dedi.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Kadın ve LGBTİ+lar, 19'uncu Feminist Gece Yürüyüşü sonrası 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla gözaltına alınan ve adliyede ifade işlemleri devam eden kadınların serbest bırakılması talebiyle Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

"Arkadaşlarımızı almadan gitmeyeceğiz" diyen kadınlar, 8 Mart’ta on binlerce kadının Feminist Gece Yürüyüşü'nde olduğunu ve gözaltına alınan 12 kadının ayrıştırılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

Basın metni okuyan 19. 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü Komisyonu’ndan Feride Eralp, tüm engellemelere rağmen on binlerce kadının 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'nde buluştuğunu ve on binlerce kadının arasında 12 kadının seçildiğini ifade etti. 

'HEPİMİZ ORADAYDIK'

12 kadının adliyedeki ifadelerinin devam ettiği ve 18 kişi hakkında da soruşturma açıldığı bilgisini veren Eralp, "'Tayyip kaç kaç kaç kadınlar geliyor' demenin, hatta bu sloganın ritmiyle zıplamanın neresinde hakaret olduğunu anlamadığımız gibi, hep bir ağızdan sesini yükselten on binler içerisinden 18 arkadaşımızın ayrıştırılmasını, bunun gözaltı gerekçesi yapılabilmesini de kabullenmiyoruz. Hepimize, her türlü itirazımıza, eşit ve özgür yaşama talebimize, Feminist Gece Yürüyüşü'müze karşı bu saldırıya karşı susmuyoruz, itaat etmiyoruz" dedi. 

'TUTARSIZLIĞI İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ KALDIRMA ÇABALARINDAN TANIYORUZ'

"Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla kimse gece yarısı gözaltına alınmayacak" diyen İnsan Hakları Eylem Planı'nın, kadınları kapsamadığını gece yarısı kadınların evlerine yapılan baskınla bir kez daha anladıklarını söyleyen Eralp, şöyle devam etti:

"Bu tutarsızlığı, kadın cinayetlerine üzüldüğünü söyleyip İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırma çabasından tanıyoruz. Tacizcileri, tecavüzcüleri, istismarcıları, kadınları canlı yayınlarda ya da sokak ortasında dövenleri, ‘kaybedenleri’ değil, hayatları için mücadele eden kadınları 8 Mart’ta "ritme göre zıpladıkları" için, gece evlerine gelerek gözaltına alanlara karşı en büyük cevabımız bitmeyen feminist isyanımız ve dayanışmamız. Birbirimizi bırakmayacağız. Ya hep beraber, ya hiçbirimiz!"

Açıklama, "Yaşasın Feminist Mücadelemiz" sloganıyla son buldu. 
 

Öne Çıkanlar