FBI 'İçeriden saldırı' ihtimaline karşı 25 bin Ulusal Muhafız'a güvenlik taraması yapıyor

FBI 'İçeriden saldırı' ihtimaline karşı 25 bin Ulusal Muhafız'a güvenlik taraması yapıyor
ABD'de FBI, 20 Ocak'ta Joe Biden'ın başkanlık yemin töreninde görev alacak yaklaşık 25 bin Ulusal Muhafız'ı 'içeriden saldırı' ihtimaline karşı tekrar güvenlik taramasından geçiriyor.

ABD'de 20 Ocak Çarşamba günü görevine başlayacak olan Joe Biden'ın yemin töreni için hazırlıklar başkent Washington'da devam ediyor. Donald Trump taraftarlarının 6 Ocak'ta düzenlediği Kongre baskının ardından güvenlik önlemlerinin sıkılaştırıldığı başkentte, törende görev yapacak yaklaşık 25 bin Ulusal Muhafızın, 'içeriden saldırı' ihtimali de dahil potansiyel tehditlere karşı FBI tarafından güvenlik taramasına tabi tutulduğu duyuruldu.

NTV'nin Associated Press'ten aktardığı habere göre ajansa konuşan ABD Ordu Sekreteri Ryan McCarthy, komutanların kendi birlikleri içerisindeki 'sorunlara' dikkat etmeleri için uyarıldığını ve 20 Ocak için ilave güvenlik taramaları yapıldığını aktardı. 'İçeriden saldırı' ihtimaline karşı birliklerin eğitildiğini söyleyen McCarthy, kendisi de dahil olmak üzere üst düzey askeri yetkililerin üç saatlik bir güvenlik tatbikatından geçtiğini ifade etti.

BIDEN 'BİRLİK' MESAJI VERECEK

ABD'nin 46'ncı başkanı seçilen Biden'ın yemin töreninde 'birlik' mesajı vereceği kaydedildi. Konuyla ilgili açıklama, 20 Ocak'tan itibaren Beyaz Saray Genel Sekreteri olarak görev yapacak Ron Klain’den geldi. Biden'ın yemin töreninde ulusal birlik mesajı vereceğini söyleyen Klain, "Geçen haftalarda yaşanan olaylar, Amerika'nın ruhunun ne kadar zarar gördüğünü ve onu restore etmenin ne kadar önemli olduğunu kanıtladı" dedi.
Beyaz Saray İletişim Direktörü olacak Kate Bedingfield da, Biden’ın 'son dört yıllık bölünmüşlük ve nefret konusunda sayfayı çevirmeye çalışacağını' söyledi. Bedingfield, Biden’ın mesajının ülke için olumlu, iyimser bir görünümde olacağını vurguladı.

KUTLAMADA LOPEZ VE GAGA SAHNE ALACAK

Coronavirusü salgını nedeniyle katılımın sınırlandırıldığı Kongre binası önünde düzenlenecekTom  yemin töreninde, Lady Gaga ve Jennifer Lopez sahne alacak. Lady Gaga törende ulusal marşı seslendirecek, Jennifer Lopez ise ayrı bir performans sergileyecek. İki ismin yanı sıra Foo Fighters, John Legend ve Bruce Springsteen de konser verecek.

Törenin ardından Tom Hanks 90 dakikalık bir program yapacak. Hanks'ın sunacağı televizyon programında Jon Bon Jovi, Justin Timberlake ve Demi Lovato gibi isimler de yer alacak.

Öne Çıkanlar