Fazıl Say Munzur'un kıyısında konser verdi: Burada olmak benim için onur

Fazıl Say Munzur'un kıyısında konser verdi: Burada olmak benim için onur
Fazıl Say, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde doğanın korunması ve farkındalık yaratılması için konser verdi. Munzur Çayı kıyısındaki konserde Say'a, Serenad Bağcan eşlik etti. .

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve Mezzosoprano Serenad Bağcan Dersim'in Ovacık ilçesinde konser verdi. Munzur Çayı üzerindeki kirliliğe ve barajlara dikkat çekmek üzere organize edilen konseri binlerce kişi izledi.

Açık havada ve ücretsiz olan konserde Say’a albümlerinde de birlikte çalıştığı mezzosoprano Serenad Bağcan eşlik etti. Konsere, Dersim'in yanı sıra İstanbul, İzmir, Ankara, Elazığ, Malatya, Bingöl ve Erzincan’dan bir çok dinleyici geldi. Say ve Bağcan’ın sahnede olduğu konserde biri Kırmancî olmak üzere 14 eser seslendirildi.

'MUNZUR’UN TEMİZ VE ÖZGÜR AKMASI İÇİN BURADAYIZ'

Munzur nehrinin temiz ve özgür akması için, Dersim'de konser verdiğini söyleyen piyanist Fazıl Say, "Burada olmak benim için bir onur. Böyle güzel bir kalabalığın içinde müziğimizi sizlere sunacağız. Munzur, temiz ve özgür akması için biz de katkılarımızı sizle dayanışma içerisinde olarak sizin yalnız olmadığınızı belirtmek için buradayız. Çevre illerden ve Türkiye’nin bir çok ilinden gelen dostlarımıza teşekkür ederiz. Bu diyardan çok fazla insanla tanıştım ve hep aydın insanlardı. Dersimlilerin ne kadar çok kitap okuduğunu ve aydın olduğunu bilirim. Ben hep gurur duydum Dersimliler'den" dedi.

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de konser öncesi yaptığı konuşmada; "Bir vakit kapitalizmin para hırsıyla barajlarla madenlerle kirletildi, Munzur şimdi de bizim atıklarımızla ve kanilazasyon atıkları ile kirleniyor. Bu doğal güzelliklerin gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Yakın zamanda belediyemizin başlattığı, ancak ekonomik krizden kaynaklı durmak zorunda olan Munzur'u atıklardan arıtmak için tesis yapma durma noktasına geldi. Desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan Say ile solist Serenad Bağcan, Nazım Hikmet, Ömer Hayyam, Metin Altıok, Cemal Süreya, Can Yücel, Turgut Uyar, Aziz Nesin, Pir Sultan Abdal, Yunus Emre, Muhyiddin Abdal'a ait eserleri seslendirdikleri konser, 1,5 saat sürdü.

Öne Çıkanlar