Fazıl Say'dan Tarkan'a: İnşallah beraber bir şey yapma imkanımız olur

Fazıl Say'dan Tarkan'a: İnşallah beraber bir şey yapma imkanımız olur
Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Fazıl Say, Tarkan'ın İzmir'in kurtuluşu dolayısıyla verdiği konsere 'muazzam' bir konser diyerek birlikte çalışma temennisini dile getirdi.

Halk TV canlı yayınına konuk olan piyanist Fazıl Say,  sanatçı Tarkan'ın İzmir'de verdiği konsere ilişkin "Dünyada bu kadar büyük, muazzam bir konser çok ender. Bu sadece bir konser değil. 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu" dedi. "Toplumun megastarın yanında olması yasaklara karşı en güzel cevap" diyen Say, "İnşallah onla beraber bir şey yapma imkanımız da olur" ifadelerini kullandı.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve müzisyen Jamal Aliyev, 'Hayat Ağacı' süitinin bu akşam gerçekleşecek olan dünya prömiyeri öncesi Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu.

Yeni eserlerini anlatan Say, Tarkan'a da çağrı yaparak "Tarkan'ı kutluyorum. İnşallah onla beraber bir şey yapma imkanımız da olur. Bir buluşma.. Kültür sanat ile popüler kültürün buluşması" dedi.

'FESTİVAL İPTALLERİNE KARŞI EN GÜZEL CEVAP'

Tarkan'ın 9 Eylül'de İzmir'de verdiği konsere ilişkin konuşan Say şunları söyledi:

"Dünyada bu kadar büyük, muazzam bir konser çok ender. Bu sadece bir konser değil. 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu... Birçok şeye isyanı var toplumun. Toplum çağdaş kalmak istiyor, uygar kalmak, ötekileşmemek istiyor. Bunlara cevap var. Aynı zamanda konserler, festivaller iptal ediliyor. Bu en güzel cevap. Toplumun megastarın yanında olması.. Tarkan için ise emeğinin karşılığı şu oldu. 20'li yaşlarımızın başında meşhur olmaya başlamıştı ve büyük star olacağı belliydi. Şimdi bir ikinci nesli bu konserle yakaladığını düşünüyorum. Kendi miladında da bir yenilik yaptığını düşünüyorum. Tunç Soyer'i de kutlamak gerek. Vazgeçmediler, gece gündüz... Böyle muazzam oldu."

'KÜLTÜR-SANAT İLE POPÜLER KÜLTÜRÜN BULUŞMASI'

"Tarkan'ı kutluyorum. İnşallah onla beraber bir şey yapma imkanımız da olur. Bir buluşma.. Kültür Sanat ile popüler kültürün buluşması. Aslında benim şarkılarımda kültür-sanat ile popüler kültür arasında bir yer bulmuştur. Dört Mevsim, İnsan İnsan...Filmlere konu oldu. Şu andaki besteci her şeyi yapabilmeli."

'HERKESİN SÜKUNETLE DİNLEYECEĞİ DİNGİN MÜZİKLER'

'Hayat Ağacı'nda en yakınlarını anlattığını ifade eden ve bestelerden söz eden Say, şunları söyledi:

"Hayat Ağacı'nda annemin anısına da bir eser var. 'Babam Ahmet Say' isimli bir parça. 'Ece' eşim için. Hayat Ağacı diye bir finali var. İlk açılış ise 'Umut'. Kısa kısa parçalar. Albüm olarak da çıktı dijitalde. Herkesin sükunetle dinleyeceği dingin müzikler aslında."

Say, Jamal Aliyev için "Viyolonselde dünyanın önde gelen genç yeteneklerinden biri. Birincilikleri var. Ben müzik dünyasının da genç nesillerinin de Jamal'i çok beğeneceğini düşünüyorum" dedi.

 

Öne Çıkanlar