Fatih Erbakan'dan 'altılı masa' açıklaması: Erbakan Hoca asla dâhil olmazdı

Fatih Erbakan'dan 'altılı masa' açıklaması: Erbakan Hoca asla dâhil olmazdı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Necmeddin Erbakan ile ilgili tartışma üzerine, 'Erbakan Hoca altılı masada asla yer almazdı' dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "Merhum Erbakan bugün yaşasaydı CHP'nin yanında yer alırdı" sözlerini değerlendirerek, "Erbakan Hoca asla 60 yıl sonra Türkiye’nin başına bir CHP’li getirme operasyonuna dâhil olmazdı, altılı masada asla yer almazdı" diye konuştu.

Gazeteci Alper Altun’un YouTube kanalında açıklamalarda bulunan Erbakan, "Temel Bey yanlış pozisyonuna bir meşruiyet arıyor. Sokağa dahi çıkamayacak duruma gelmişler" ifadelerini kullandı.

'MANSUR YAVAŞ ADAY OLMAZ'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olsun" çıkışını da değerlendiren Erbakan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylığını olası görmediğini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi. 

'YENİDEN REFAH PARTİSİ'NİN ADAYI FATİH ERBAKAN'DIR'

Erbakan, seçmenin kendilerini hiçbir ittifaka yakıştıramadığını belirterek, seçime tek başına girmeleri halinde partisinin Cumhurbaşkanı adayı olacağını ifade ederek, şunları söyledi: "Anadolu’yu karış karış geziyoruz ve gördüğümüz şu halkımız bizi herhangi bir ittifaka yakıştıramıyor. Dolayısıyla seçime tek başımıza girmemiz hepsinden daha evla olacak gibi görünüyor. Bizim gönlümüzden geçen de tek başımıza seçime girmek. Her iki ittifakta da problemler var.

Tasvip etmediğimiz eleştirdiğimiz noktalar var. Bizim kendimizin tek başına girme ihtimalimiz son derece yüksek. Böyle bir durumda da Cumhurbaşkanı adayı çıkartmamız yüksek bir ihtimal. Yeniden Refah Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayının Genel Başkanı olması son derece doğal."

Öne Çıkanlar