Fatih Erbakan: Cumhur İttifakı'na katılma ihtimalimiz yüzde 1'in altında

Fatih Erbakan: Cumhur İttifakı'na katılma ihtimalimiz yüzde 1'in altında
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, "20 senenin günahına son dakika ortak olmak bizim açımızdan uygun değil" dedi.

Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Seçmen bizi iki ittifaka da yakıştıramıyor" dedi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuşan Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'na da Millet İttifakı'na da seçmenin güvenmediğini söyledi. "Cumhur İttifakı oylarının 30 altına gittiği, Tayyip Bey’in bireysel başkanlık oyunun 50’ın altına düştüğü görünüyor. Ekonomik şartlar böyle giderse oylar daha da aşağı gider diye düşünüyorum" diyen Erbakan, partilerine üye akışı olduğunu ifade etti.

Fatih Erbakan, "Cumhurbaşkanlığı sistemi ittifakları beraberinde getiriyor. Sizin sağda 3. ittifak çağrınız karşılık bulmadı. Bu durumda tutumunuz ne olacak, kendinizi nerede tarif ediyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bizim açımızdan mevcut iki ittifakta da yer almamız sorunlu görünüyor. Bir kere Cumhur İttifakı’nda 20 senedir yapılan icraat ortada. Özellikle ekonomi alanında çok ciddi eleştirimiz var. Gelinen nokta da bunu gösteriyor. 20 senenin günahına son dakika ortak olmak, o faturaya ortak olmak çok da uygun bir şey değil bizim açımızdan. ‘Bu yanlışlardan, 20 senedir yaptığımız uygulamalardan birden bire vazgeçtik. Bunların hepsinin tersini yapacağız. Yeniden Refah’ın söylediği prensipleri uygulayacağız' deme ihtimalini, siz gazeteci olarak ne kadar görürsünüz, ben yüzde 1 bile görmem. Dolayısıyla böyle bir birlikteliğin olma ihtimali yüzde 1’in bile altında diye düşünüyorum. Prensiplerde anlaşamadıktan sonra…

"Tek başınıza kaldığınızda hem Meclis seçimlerine hem de Cumhurbaşkanlığına aday çıkarır mısınız?" sorusu üzerine de Erbakan şöyle dedi:

O zaman kendimiz girip cumhurbaşkanı adayını çıkarmamız söz konusu olabilir. Yeniden Refah Partisi aday gösterecekse adayının genel başkan olması gayet doğal. Böyle bir seçenek masada her zaman var. Meclis açısından, ilk seçimde iktidar olamıyorsanız bir ittifaka mutlaka hemen girelim demenin manası yok. İktidar değil ittifaka destek olmuş olacaksınız. Bizi seçmen de hiçbir yere yakıştırmıyor. Anadolu’da esnaf vatandaşla konuşuyorsunuz. Biri "sizi takip ediyor seviyoruz, ama Cumhur İttifakı’na gitmeyin, öyle olursa destek vermeyiz", diğeri "Aman Saadet gibi Millet İttifakı’na gitmeyin" diyor. Öyle olunca ‘bizi bir yere yakıştıramıyorlar herhalde kendimiz gireceğiz’ diyoruz. Aslında bizim de gönlümüzde yatan o. Bütün partiler için de güzel olan o. Her birlikteliğin her ittifakın dezavantajları, zararı olabiliyor.

Öne Çıkanlar