FARC'ın yeni ismi belli oldu: FARC

FARC'ın yeni ismi belli oldu: FARC
Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri FARC'ın siyasal partisi de FARC olacak.

DÜNYA - Kolombiya'da devlet ile 52 yıllık çatışmanın ardından Haziran ayında silahlı varlığına resmen son veren FARC (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri) siyasl parti yapılanmasını tamamlıyor. 1200 delegenin katılımıyla Pazrtesi günü başkent Bogota’da başlayan kongre bugün sona eriyor.


İLGİLİ HABER: FARC PARTİLEŞİYOR


SİYASAL PARTİNİN ADI DA FARC OLACAK
Kongrede siyasi partinin ismi "Halk için Alternativ Devrimci Güç" olark belirlendi. Partinin İspanyolca adı olan (Fuerza Alternativa Revolucionaria del Comun) kısaltması yine FARC oluyor. Partinin logosu da kongrede tanıtıldı. Logo beyaz zemin üzerine kırmız bir gül giüründen oluşuyor.


FARC'ın yeni logoso da kongrede tanıtıldı 


ADAYLAR DA BELİRLENECEK FARC
Gelecek yıl yapılacak başkanlık ve milletvekilliği seçimlerinde yarışacak. Bugün sona erecek kongrede seçimlerde yarışacak adaylar da belirlenecek. Barış anlaşması çerçevesinde seçimlerde alacağı oy oranından bağımsız olark FARC en az 10 üyesi ile mecliste temsil edilecek.

52 YILLIK SAVAŞ GEÇEN YIL SONLANDIRILMIŞTI
Kolombiya hükümeti ile FARC arasında 52 yıl süren ve 250 binden fazla insanın yaşamına mal olan öçatışmalr, Küba'da yapılan 4 yıllık görüşmelerin sonunda Kasım ayında barış anlaşması ile sonlanmıştı. Anlaşma çerçevesinde FARC elindeki silahların teslimini Haziran ayında tamamlamıştı.

Kolombiya Devlet Başkaı Juan Manuel Santos, barış anlaşmasından ötürü geçen yılın Nobel Barış Ödülü'nü aldı. (Artı Gerçek) 

Öne Çıkanlar