Facebook, 36 bin siyasi reklamı geri çevirdi

Facebook, 36 bin siyasi reklamı geri çevirdi
Facebook seçim sürecine giren Kenya özelinde 36 bin siyasi reklamı kabul etmedi. Gerekçe ise şeffaflık.

Sosyal medya platformu Facebook, Kenya'da 9 Ağustos'ta yapılması planlanan seçimler öncesinde 'nefret ve şiddet söylemi' içeren paylaşımları kaldırdığını açıkladı. Şeffaflık kurallarına uymayan 36 bin siyasi reklam ise kabul edilmedi.

Yapılan açıklamada; nisan ayı sonuna kadar 'nefret söylemi' içeren 37 bin gönderi ile 'şiddet ve tahrik' politikalarını ihlal eden 42 bin gönderinin Facebook ve bünyesindeki Instragram'dan kaldırıldığı aktarıldı. Ayrıca seçimlerde bilgi kirliliğinin önlenmesi için yerel uzmanlardan oluşan bir ekibin de görevlendirildiği ifade edilirken, şeffaflık kurallarına uymadığı gerekçesiyle 36 bin siyasi reklamın da kabul edilmediğini belirtildi.

AA'nın servis ettiği habere göre, 2017'deki tartışmalı seçimlerde Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın seçimleri kazanmak için Facebook verilerini kullanan analiz şirketi Cambridge Analytica ile çalıştığı ileri sürülmüştü.

Gelecek ay başkanlık ve genel seçimlerin yapılacağı ülkede, başkanlık için öne çıkan isimler ise; Devlet Başkanı Yardımcısı William Ruto ve Kenyatta'nın desteklediği eski Başbakan Raila Odinga. 

Öne Çıkanlar