Ezhel’in parodi videosunu çeken Porçay, cezası onandıktan sonra Metris Cezaevi’ne götürüldü

Ezhel’in parodi videosunu çeken Porçay, cezası onandıktan sonra Metris Cezaevi’ne götürüldü
'Uyuşturucuya özendirmek' suçlamasıyla aldığı 4 yıl 2 ay hapis cezası onanan Youtuber Porçay, bugün Çağlayan Adliyesi'ne gidip teslim oldu. Porçay, Metris Cezaevi’ne götürüldü.

Sosyal medya fenomeni ‘Porçay’ lakaplı Ö.A., rapçi Ezhel’in şarkılarındaki uyuşturucu vurgularıyla alay etmek için çektiği video kliple ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirmek' suçunu işlediği gerekçesiyle Şubat 2021’de 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ceza istinaf mahkemesi tarafından onandı. Çağlayan Adliyesi’ne teslim olan Porçay, Metris Cezaevi’ne gönderildi. Cezaevine girmeden önce son bir video çekerek yayımlayan Porçay, "Ben yargıya güvendim, ümitliydim, yanıldım" dedi.

'GENCECİK BİR İNSANI KÜSTÜRDÜLER'

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi'ne giderek teslim olan Porçay, buradan Metris Kapalı Cezaevi'ne götürüldü. Porçay'ın cezaevinde birkaç gün kalmasını beklediklerini belirten avukat Ali Gül, "Karar akıl alır gibi değil. Türkiye'de hukukun geldiği nokta bu. Herhangi bir vatandaşın da hukuki güvenliği yok. Gencecik bir insanı küstürdüler" dedi.

Porçay'ın moralini iyi tutmaya çalıştığını söyleyen Gül, "Böyle bir haksızlık karşısında insanın kızmaması mümkün değil. O da bu yüzden şaşkın bir ruh hali içinde" diye konuştu. Edinilen bilgiye göre cezaevinde işlemleri tamamlandıktan sonra serbest kalacak.

'UMARIM BU HATADAN BİRAN ÖNCE DÖNÜLÜR'

Youtuber Porçay'ın ceza almasına neden olan parodi videoda konu edilen sanatçı Ezel de Porçay’a verilen cezaya tepki gösterdi. Hakkındaki davalar nedeniyle Almanya’da yaşamak zorunda kalan Ezhel, Twitter’dan şunları söyledi: "Bu adaletsizlik karşısında ne desem bilmiyorum. Umarım bir an önce bu hatadan dönülür ve ülkede artık hiç kimse sanatından veya mizahından dolayı böyle saçmalıklarla uğraşmak zorunda kalmaz. Çok geçmiş olsun kardeşim."

Öne Çıkanlar