Eskişehir Valiliği parkta yoga yapanları da engelledi

Eskişehir Valiliği parkta yoga yapanları da engelledi
Eskişehir'de Dede Korkut Parkı'nda yoga yapan bir grup, güvenlik görevlileri tarafından engellendi.

+GERÇEK- Anadolu Fest'i engellemesiyle gündemde olan Eskişehir Valiliği'nden bir engel de yoga yapanlara geldi. Eskişehir Dede Korkut Parkı'nda yoga yapan bir grup, güvenlik görevlilerin müdahalesiyle karşılaştı. Parkta yoga yapan grubun CİMER üzerinden şikayet edildiği öğrenildi.

Haberi Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Kurt sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız? Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Dilediğinizce yoga yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Kurt'un paylaşımı şu şekilde:

"Eskişehir Valiliğinin sorumluluğundaki Dede Korkut Parkında yoga yapanlar Cimer’e şikayet edilmiş. Güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş. Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız?

Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz."

VALİLİK TÜRK DÜNYASI VAKFINI REFERANS GÖSTERDİ

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda, Türk Dünyası Vakıfı'na ait paylaşımları retweetlediği görülürken, vakfın yaptığı açıklamayı da paylaşması dikkat çekti. Vakıf paylaşımlarında, parkta spor yapmanın izne tabi olduğunu belirtti.

Vakıf paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"1.Ziyaretçilerimizden gelen şikayetler ve fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda, park içerisindeki toplu etkinliklerde önceden izin alınması gerekmektedir. Halihazırda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü parkımızda planlı sportif faaliyetler yürütmektedir.

2.Diğer kurum ve kuruluşların parkımızda sportif faaliyet talepleri de değerlendirilmektedir.

3.Bu sebeple mevcut uygulamanın halkımızın parkımızdan daha fazla ve eşit bir şekilde istifade etmesi amacı ile düzenlenmiş olduğunu,izinsiz etkinlikle ilgili olarak izinsiz ve gizli çekim ile yapılan bu"haber"in gerçekleri yansıtmadığını;

4. bu haliyle hukukî süreçlere zemin hazırladığını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Eskşehir Valiliği'nin paylaşımı ise şu şekilde:

"Türk Dünyası Vakfı sorumluluğunda olan Dede Korkut Parkı ile ilgili bugünkü gelişmelere ilişkin Türk Dünyası Vakfı tarafından yapılan açıklama;"

Valiliğin paylaşımlarını alıntılayan Kurt ise, "yasağa kılıf uydurulmuş" ifadelerini kullandı.

Kurt'un paylaşımı ise şöyle:

"15 kişinin birlikte yoga yapabilmesi için izin alınması gerekiyormuş. İnanılır gibi değil. Açıklamayı yapan Türk Dünyası Vakfı şaşırmış anlaşılan. Koskoca parkta küçük bir alanda yoga yapanlardan kim rahatsız olur? Yasağa kılıf uydurmuşlar."

Öne Çıkanlar