Eskişehir'de 28 inşaat işçisi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Eskişehir'de 28 inşaat işçisi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
İnşaatta çalışan 28 işçi şantiye binasında yediği yemeğin ardından zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. İşçilerin daha önce yemeklerin koktuğunu belirterek şikayet ettiği öğrenildi.

Eskişehir'de inşaatta çalışan 28 işçi, dün akşam şantiye binasında yediği tavuk yemeğinin ardından zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Odunpazarı ilçesine bağlı Ihlamurkent Mahallesi’ndeki inşaatta çalışan işçiler, dün akşam yedikleri tavuklu yemeğin ardından rahatsızlandı. Mide bulantısı ve kusma şikayetleri olan 28 işçi, araçlar ve ambulanslarla Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin yanı sıra Eskişehir Şehir Hastanesi ile Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yemeklerden alınan numuneler, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne gönderildi.

‘TAVUKLAR KOKUYORDU, GEÇEN DE UYARMIŞTIK’

İşçilerden Okan Özer, tavuk yemeğinin ardından rahatsızlandıklarını dile getirerek, "Yemekten kaynaklanan bir durum var. Geçtiğimiz günlerde yemekçi arkadaşları uyardık. O zaman da tavuk gelmişti. Tavuklar kokuyordu. Herkes şikayetçi olmuştu. Aradan 2 gün geçtikten sonra gece yarısı çalışanlar rahatsızlandı. En son tavuk yedik. Büyük ihtimalle tavuktan dolayı olmuştur" dedi.

‘İŞÇİNİN SAĞLIĞINI DÜŞÜNMÜYORLAR’

İşçi Ömer Belman ise "Bu yemekler denetlenmiyor. Şantiyede sorumlu birisi yok. İşçinin sağlığını düşünmüyorlar. Biz birçok kez söyledik ama hiç ilgilenen yok" diye konuştu.

Tedavisi tamamlanan işçiler taburcu edilirken, soruşturma sürüyor.

Öne Çıkanlar