Eski Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli hangi bankanın yönetimine girdi?

Eski Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli hangi bankanın yönetimine girdi?
Mart ayında Tarım ve Orman Bakanlığı görevinden affını isteyen Pakdemirli, bankacılığa geçti. Albaraka Türk Katılım Bankası'nda yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Eski Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş’de yönetim kurulu üyeliğine seçildiği açıklandı.

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, "Bankamızın 24 Ağustos 2022 tarih ve 2384 oturum nolu yönetim kurulu kararıyla, Mehmet Ali Gökce’nin 23.08.2022 tarihli istifasıyla boşalan yönetim kurulu üyeliğine Türk Ticaret Kanunu’nun 363/1 ve bankamız ana sözleşmesinin 22/1 maddeleri uyarınca Dr. Bekir Pakdemirli’nin seçilmesine karar verilmiştir" ifadesi kulllanıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 4 Mart 2022'de Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevinden istifa etti. Kararın ardından Vahit Kirişci Tarım ve Orman Bakanı oldu.

Bekir Pakdemirli istifasının ardından yaptığı ilk açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle 10 Temmuz 2018'den itibaren sürdürdüğüm Bakanlık görevimden ayrılmış bulunuyorum. Görevden af talebimi kabulleri için kendilerine şükranlarımı arz ediyor, yeni Bakanımız Vahit Kirişçi'ye başarılar diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Geçen yıl Türkiye'nin pek çok bölgesinde çıkan yangınlar sonrasında ormanlık alanlar küle dönmüş ve AKP iktidarının mücadeledeki yetersizliği ile Bakan Pakdemirli'nin, "Ormanların korunması ve yangınlarla mücadelede belediyeleri sorumlu" sözleri tartışma konusu olmuştu.

Tarım Bakanı olmadan önce ABD’li bir patates şirketinin Ortadoğu danışmanlığını yapan Bekir Pakdemirli'nin bakanlığı döneminde tarımsal ürün ithalatındaki artış dikkat çekmişti.

Öne Çıkanlar